Den sista dansen

Blue Fox damerna inleder på lördag den sista delen i kvalet till F-liga B. Man kommer att möta LoSB från Lojo i en matchserie i bäst av fem matcher. LoSB slutade under säsongen på sjunde och sista plats i F-liga B.

Efter förra delen av kvalet såg det ut så här, men nu hoppas vi på gladare miner.
Foto: Jarmo Koskela

LoSB var överlägset sämsta lag i F-liga B. På 18 spelade matcher samlade man tre poäng. Man fick poängen efter en vinst på övertid och en förlust på övertid, i de övriga 16 matcherna kom man hem tomhänta. Lagets målskillnad på 49-138 ger ingen positiv bild av den kommande motståndaren.

Bästa poängplockare i grundserien för LoSB var Tuisku Saarinen med 10+4=14 poäng på 15 matcher. Tvåa var Elina Laaksonen med 6+7=13 poäng på 18 matcher och trea Julia Eskonen med 0+11=11 poäng på 15 matcher. Jenni Sassi vaktade målet i sex matcher med räddningsprocenten 77,16%, medan Kia Nevander hade ansvaret i 12 matcher med räddningsprocenten 72,02%.

Trots den negativa statistiken ska vi inte ringakta den kommande motståndaren. LoSB har trots allt spelat två säsonger i F-liga B, så man har samlat en hel del erfarenhet av tuffa matcher. Dessutom spelade man jämna matcher mot nästjumbon Steelers från Tavastehus i den första delen av ligakvalet. Det krävdes en femte och avgörande match för att Steelers skulle avgöra matchserien till sin fördel. LoSB vann två gången på bortaplan med 5-4, men man förlorade också två gånger på hemmaplan med 4-2 och 5-4. I den femte och avgörande matchen var Steelers bättre med 8-1.

I kvalmatcherna mot Steelers var det Hanna Lonka som var poängbäst med 5+2=7 poäng på fyra matcher. Julia Eskonen var tvåa med 2+5=7 poäng på tre matcher och Tilda Manninen stod för 3+2=5 poäng på fem matcher. Kia Nevander vaktade målet i två matcher och hade räddningsprocenten 84,31% och Jenni Sassi stod mellan stolparna i tre matcher med 75% räddade skott.


Johanna Strömsholm är tillbaka i truppen efter att hon saknades i förra skedet.
Foto: Anders Wingren

Blue Fox förlorade knappt i det föregående skedet mot SS Nova med 2-0 i matcher. Båda matcherna gick till förlängning där SS Nova var bättre med 5-4 och 6-5. Bästa poängplockare i Blue Fox i det skedet var Lina Nyby med 3+2 på två matcher. Emma Vähäkangas stod för tre mål, medan både Noora Isomäki och Noora Lapinkoski hade 1+2. Hannah Pekkarinen hade räddningsprocenten 80%.

Vi får tag på tränare Andreas Nyby efter fredagens träning och han ser fram emot helgens kvalmatcher.

- Jag tycker att vi är väldigt bra förberedda. Alla är på hugget och förstår vår spelidé. Vår målsättning är att ta en vinst på bortaplan.

- Vi åker på lördag med den bredaste truppen som vi haft i det här kvalet. Vi har tillgång till 16 utespelare och en målvakt. På söndag borde vi vara 17 utespelare och två målvakter.

Nyby är också nöjd med det han sett på träning de senaste veckorna.

- Vi vilade veckan efter förra kvalet. Den här veckan har vi tränat måndag och onsdag och det var riktigt bra fart på träningarna. Ikväll gick vi igenom lite taktiska detaljer.

Nyby tycker också att förutsättningarna för kvalet är ganska enkla.

- Vi måste vinna en match på bortaplan.


Är det här sista chansen för Blue Fox spelare födda 2002 att tillsammans ta en plats i F-liga B?
Foto: Anders Wingren

Är det här då den sista dansen eller till och med den sista chansen för Blue Fox damer att med nuvarande trupp ta sig till F-liga B? Några av de bärande krafterna i laget är födda 2002 och blir studenter i vår. Det betyder att studielivet kallar och det kan betyda miljöombyte till hösten för en del av spelarna i truppen.

Tyvärr kommer hemmalaget LoSB inte att sända lördagens match utan vi får förlita oss på Tulospalvelu. Söndagens match sänds via Blue Fox kanal på Solidsport med start kl. 15.50, men vi erbjuder även möjligheten att köpa en supporterbiljett. Bland alla som köpt supporterbiljett lottas det ut 10 läktarplatser vilket innebär att man får uppleva söndagens match på plats i Stjärnhallen! Välkomna med!

Senast uppdaterad fredag, 09 april 2021 23:22