Damerna inleder F-ligakvalet

Blue Fox damerna inleder denna helg kvalet till F-liga B. Den första matchen spelar man på lördag mot SalBa i Raumo och på söndag möter man KaPa-65 i Nystad. Vi ringde upp huvudtränare Andreas Nyby för att få lite kommentarer inför kvalet.

Blue Fox damerna inleder denna helg kvalet till F-liga B.
Foto: Arkiv/Glenn Hägg

Vi får tag på Nyby när laget är i bussen mellan Nykarleby och Raumo.

- Vi har ca. 30 minuter till lunchpaus berättar Nyby.

Hur är det då att komma i gång med ligakval?

- Det är en fin känsla och alla i laget känns taggade över det ska börja på. Vi har tränat 3 ggr/vecka, så det känns bra och det har sett bra ut på träningarna den senaste tiden. Vi har konkurrens om platserna i laget och det har varit bra tempo i matchsituationerna.

Hur har ni upprätthållit matchtempot?

- Vi spelade en träningsmatch mot Nibacos 04-pojkar för någon vecka sen och det var en riktigt bra match för oss. Vi spelade bra försvarsspel och klarade av att hålla i boll i anfallszon.

- Jag tror det kommer att ta en eller en och halv period av matchen mot SalBa för oss att hitta tillbaka till rätt matchtempo. Det är ju lika för alla lag, alla lag som kvalar nu har varit utan tävlingsmatcher sen november. På det viset tycker jag att det är ett rättvist kval där alla går in med samma förutsättningar.


Andreas Nyby tycker att laget känns taggat inför kvalet.
Foto: Anders Wingren

Vad tror du om motståndet den första helgen?

- SalBa mötte vi i cupen förra säsongen och då vann vi med 5-2. Om jag minns rätt har de ett rätt så ungt lag som till största delen består av A-flickor som i höstas spelade kval till A-flickornas FM-serie.

- Vår första femma kommer att pressa motståndarna högt i dagens match, sen får vi se hur matchbilden utvecklas och hur vi gör med våra andra femmor.

- Jag tycker att vi ska spela vårt eget spel och inte fokusera så mycket på våra motståndare.

- När det gäller KaPa-65 så har jag hört att de har två lettländska landslagsspelare. De har gjort en satsning för att komma vidare från kvalet och de satsar på att stiga. Jag tror att KaPa-65 är det lag som man ska slå om man ska vinna den här serien.

- För oss tror jag det är bra att börja med matchen mot SalBa och på det viset få en match i benen före vi möter KaPa-65. Jag tror nämligen att söndagens match kommer att bli en mera fysisk match.

Hur ser det ut med truppen då?

- Vi har en trupp med 15 utespelare och två målvakter med oss denna helg. Borta är Emma Nordström, Emelie Penttinen, Evelina Rudnäs och Iitu Riippa. Michelle Björkholm kommer resten av säsongen att fungera som lagets manager.

Vi önskar tränare Nyby och damerna lycka till i helgens matcher!

P.S. Lördagens match som börjar kl. 15.00 kommer att direktsändas på SalBa damernas instagram-konto: https://www.instagram.com/salbanaiset/, du kan även följa matchen via Tulospalvelu.

 

Senast uppdaterad lördag, 27 februari 2021 12:28