Damerna förlorade mot Classic

Blue Fox damerna förlorade på söndag mot Classic i kvartsfinal i finska cupen. Matchen slutade 7-2 efter perioderna 1-0, 3-0 och 3-2. Trots förlusten får damerna precis som ifjol spela i den lilla cupfinalen och där kommer man att möta O2-Jyväskylä II.

Emma Nordström gjorde ett av Blue Fox mål i matchen.

Trots förlusten tycker huvudtränare Andreas Nyby att damerna gjorde en bra match.
- Vi gjorde det svårt för motståndarna, vi försvarade oss bra i början, men när vi blev tvungna att anfalla för att göra mål så öppnade vi oss och det utnyttjade Classic.

I den första perioden lyckades Classic bara göra ett mål. Milja Alanko var målskytt på passning av Ellinoora Vihreäsaari. Den andra perioden hann inte bli fem minuter gammal före Alma Hedman utvisades. Blue Fox var så nära att klara sig utan bakslag under utvisningen, men med 11 sekunder kvar kom 2-0 för hemmalaget. Sofia Lappalainen var målskytt och Meri Jokinen spelade fram. Classic gjorde ännu två mål i den andra perioden och utökade sin ledning till 4-0.

Suvi Hautala gjorde Blue Fox första mål.

Blue Fox fick en bra start på den tredje perioden och Suvi Hautala reducerade till 4-1 på passning av Lina Nyby. Tyvärr gjorde Classic 5-1 bara 50 sekunder senare och sex minuter senare kom 6-1. Med drygt sex minuter kvar av matchen reducerade Emma Nordström till 6-2 och igen var det Lina Nyby som passade till målet. Vid 54.29 utvisades Simone Blom och med 12 sekunder kvar av utvisningen gjorde Meri Jokinen 7-2 på passning av Sofia Lappalainen. Matchens sista protokollanteckning kom vid tiden 59.29 när Noora Lapinkoski åkte på en utvisning.

Andreas Nyby medger att motståndarna var skickliga.
- De var individuellt skickligare än oss. Motståndarna gjorde dessutom två mål i numerärt överläge med bara några sekunder kvar av utvisningen. Vi hade nog också våra chanser, men vi satte inte dem.

Trots förlusten går Blue Fox inte lottlösa, man har nämligen för andra året i rad säkrat en plats i lilla cupfinalen. Motståndare i den blir O2-Jyväskylä II som också spelar i division 1. Matchen ska spelas senast 20.2 och matchort är Jyväskylä. Lilla cupfinalens vinnare får 750 €.

Senast uppdaterad tisdag, 24 november 2020 21:27