Ändringar i matchprogrammet för damerna

Damerna skulle egentligen ha spelat seriematcher i Karleby idag, men det har blivit ändringar. Hela matchprogrammet för division 1 för damer har nämligen gjorts om och alla lag startar från noll poäng. Orsaken till ändringarna är naturligtvis den rådande situationen.

Suvi Hautala och Emma Vähäknagas får ta ny fart i division 1.
Foto: Glenn Hägg

Innebandyförbundets tävlingsutskott har beslutat att damernas zoner i division 1 delas i två grupper enligt lagens hemorter. Det här betyder för Blue Fox del att man placeras i samma grupp som SPV från Seinäjoki, FBC Remix från Storykyro och SC Kokkola från Karleby. Alla lag är alltså från Österbottens distrikt.

De nya grupperna kommer att spelas som en dubbelserie, där alla lag möter varandra två gånger i turneringsform och matcherna spelas 3 x 15 minuter med effektiv speltid. Matcherna i de nya grupperna ska vara färdigspelade senast 15 januari och efter det tas det beslut hur vårens matcher genomförs. Innebandyförbundet har då två olika scenarion för slutförandet av säsongen:

A) Vårens matcher spelas enligt det ursprungliga matchprogrammet i de ursprungliga zonerna eller
B) Vårens matcher genomförs i de nya regionala grupperna.

Vad som kommer att hända med poängen i de två seriematcher som Blue Fox redan spelat är ännu inte beslutat, men Innebandyförbundet har lovat besked om det före 15 januari. Tävlingsutskottet kommer även att besluta om kvalsystemet till damliga B före 15 januari.


Lina Nyby och Blue Fox damerna hade redan vunnit två matcher i seriespelet, men nu är det oklart hur det går med de poängen.
Foto: Glenn Hägg

För Blue Fox fortsätter seriespelet söndag 13.12 när man möter FBC Remix och SPV i Qmax Arena i Seinäjoki.

Ändringarna påverkar inte Blue Fox damernas medverkan i finska cupen, där man kommer att möta ligalaget Classic från Tammerfors söndag 22.11 i kvartsfinal.

Läs mera om ändringarna i matchprogrammet på Innebandyförbundets hemsida: Naisten 1. divisioonan loppusyksyn lohkot uusiksi

 

Senast uppdaterad söndag, 15 november 2020 14:05