Damerna spelar cupmatch utan publik

Blue Fox damerna möter på söndag eftermiddag MIG Salibandy i den tredje omgången av finska cupen. Matchen spelas utan publik på grund av de restriktioner som råder i Vasa sjukvårdsdistrikt, men kommer att sändas via Solidsport.

Lina Nyby toppar den interna poängbörsen för Blue Fox.
Foto: Glenn Hägg

På söndag avgörs alltså den sista matchen i den tredje omgången av finska cupen i Stjärnhallen i Nykarleby. Blue Fox motståndare, MIG Salibandy, kommer från Tammerfors. Vinnarna i matchen går vidare till kvartsfinal i cupen och får där möta SC Classic i Tammerfors.

Både Blue Fox och MIG spelar i division 1, men i olika zoner. Blue Fox spelar i zon A, medan MIG spelar i zon B. Blue Fox har spelat två matcher i seriespelet och vunnit båda. MIG har hunnit spela fyra matcher i vilka det blivit tre vinster och en förlust. Blue Fox är tvåa i sin zon, medan MIG toppar tabellen i zon B.

Så här långt är Petra Hartikainen bästa poängplockare i MIG med 3+4=7 poäng på fyra matcher. Pinja Lahdelma är två med 2+3=5 poäng på fyra matcher. Trea i den interna poängbörsen är Irja Lahtinen med 3+1=4 poäng på fyra matcher. Lahtinen är en mycket meriterad spelare med åtta guld, tre silver och två brons med SC Classic i damligan. I mål har laget Anna-Maria Linnoinen som spelat 171 ligamatcher med SC Classic.


Sofia Holm i match från säsongen 2019-2020.
Foto: Glenn Hägg

I Blue Fox är det Lina Nyby som toppar den interna poängbörsen med 3+2=5 poäng på två matcher. Tvåa är Noora Lapinkoski med tre mål på två matcher och trea är Sofia Holm med 1+2=3 poäng på två matcher.

Matchen kommer att sändas via Solidsport och kostar 4,90€ att se på. Du hittar sändningen på adressen https://solidsport.com/ibf-blue-fox. Välkommen att följa denna spännande cupmatch!

Senast uppdaterad söndag, 01 november 2020 11:02