Damerna till omgång två

Blue Fox damerna säkrade på söndag avancemang till den andra omgången av finska cupen. Det krävdes tre matcher i Storkyro för att säkra avancemang. I den tredje och avgörande matchen besegrade man hemmalaget FBC Remix med 4-2.

Damerna laddar upp för den tredje och avgörande matchen.

Damerna inledde söndagens matchande med att möta Haukiputaan Heitto som spelar i division 2 norra Finland. Det skulle visa sig att HaHe inte var någon lätt motståndare. Det var också HaHe som gick till ledning i matchen genom Marianne Kinnunen i början på den andra perioden. I den tjugonde matchminuten både kvitterade Blue Fox och tog ledningen genom Suvi Hautala och Pia Juhala. Juhalas mål kom i numerärt överläge på passning av Emma Vähäkangas.

Efter det gjorde HaHe ett ryck när man gjorde fyra raka mål och gick upp i ledning med 5-2. Emma Vähäkangas reducerade till 3-5 på passning av Suvi Hautala. Genom ett självmål återtog HaHe sin tremålsledning. Även om Blue Fox forcerade på slutet och gjorde två mål på de sista 61 sekunderna räckte det inte för att kvittera matchen. Suvi Hautala gjorde 4-6 på passning av Emma Vähäkangas, medan Sofia Holm gjorde 5-6 på passning av Johanna Strömsholm. Holms mål kom när Blue Fox spelade med sex utespelare. Ser man på skottstatistiken så vittnar även den om en jämn match, 18-18.

Emma Vähäkangas, i blått, var poängbäst för dagen med 5+3.

I den andra matchen var det inte något snack om saken. Blue Fox avfärdade SB Vaasa med 8-1 efter perioderna 2-0, 2-0 och 4-1. Poängplockare för Blue Fox var Emma Vähäkangas 3+0, Simone Blom 1+1 och Johanna Strömsholm 0+2. Noora Lapinkoski, Lina Nyby, Emelie Penttinen och Jessica Storskrubb stod för ett mål på var. Suvi Hautala, Noora Isomäki, Pia Juhala och Emma Nordström antecknades för varsin passningspoäng. Även skottstatistiken talar för en klar blå dominans, Blue Fox 26 och SB Vaasa 5.

I den tredje och avgörande matchen bjöd Blue Fox på en riktig chocköppning. Inom fem och en halv minut hade man gjort fyra mål. Målskyttet inleddes vid 1.21 när Lina Nyby och Emma Vähäkangas kontrade in 1-0 med den förstnämnde som målskytt. 37 sekunder senare satt tvåan när Victoria Blomqvist slog in returen på Noora Lapinkoskis skott. 3-0 kom efter en snabb spelvändning. Sofia Holm drev upp bollen, men kom ur skottläge och spelade istället fram Emma Nordström som fick slå in bollen i mål. Fyran kom vid tiden 5.22. Lina Nyby och Suvi Hautala erövrade bollen i motståndarhörnet och Hautala spelade in mitten till Emma Vähäkangas som sköt direkt på passning. Bollen gick in via motståndarmålvakten. FBC Remix kom åt att reducera till 4-1 i första perioden. I den andra periodens sista spelminut gjorde hemmalaget FBC Remix sitt andra mål. Efter det gjordes inga fler mål i matchen och Blue Fox vann med 4-2. Även i denna match hade Blue Fox ett övertag när man ser på skottstatistiken, 24-11.

Blue Fox är alltså vidare till den andra omgången i cupen som spelas som ett gruppspel. I samma grupp som Blue Fox ingår O2-Jyväskylä (F-liga B), Blackbirds (division 1) från Kervo och SBS Vantage (division 2) från Vanda. Blue Fox har tilldelats arrangemanget för matcherna som spelas söndag 13.9 i Stjärnhallen. Blue Fox och Blackbirds möts i den första matchen. Mera info kommer senare.

Senast uppdaterad tisdag, 01 september 2020 21:45