Simone Blom först till hundra

Simone Blom blev under säsongen som gick första damspelaren i Blue Fox som nådde upp till hundra gjorda mål. Jag bestämde mig därför att ringa upp Simone och ställa några frågor om det och lite annat.

Simone Blom är första damspelaren som gjort 100 mål för Blue Fox.
Foto: Glenn Hägg

När jag får tag på Simone har hon precis ätit kvällsmat efter att hon kommit hem från jobbet på laboratoriet vid Nykarleby HVC. I Nykarleby gör man inga Corona-tester, så för tillfället är det lite lugnare på jobbet.

Jag börjar med att gratulera Simone till de hundra målen och fråga hur det känns.
- Sorgligt att det tagit så här länge för någon att nå upp till hundra mål säger Simone med ett skratt. Nej, men det är ju klart att det är roligt också.

Simone hade inför säsongen gjort 96 mål så det krävdes bara fyra mål för att hon skulle nå upp till hundra. Trots det hade varken hon själv eller någon annan koll på att det skulle ske.
- Jag hade inte själv koll på det och ingen annan heller så det blev nog inte uppmärksammat på något sätt.

Vem ska då bli följande damspelare som når upp till hundra mål i Blue Fox?
- Jag har inte så bra koll på statistiken, men jag tycker att Rose-Marie Sandin och Johanna Strömsholm är spelare som producerar mycket varje säsong och någon av de två kunde vara nästa i tur.

Vad är det som krävs för att man ska göra hundra mål?
- Jag tror att det krävs bra lagkompisar och bra kedjekamrater säger Simone. Jag tror nog att det är de som gjort så att jag har lyckats med det här.

När jag ber Simone berätta om sina styrkor som innebandyspelare blir hon tyst en stund.
- Jag har ju alltid tyckt att försvarsspelet är min styrka, men det gör man ju inte hundra mål med. Kanske jag trots allt står på rätt plats ibland?


Simone tror att hon trots allt står på rätt plats ibland. Här är hon framför motståndarmålet.
Foto: Glenn Hägg

Vad har Simone då för tips till en junior som i framtiden vill spela i damlaget, vad är viktigt och vad ska man satsa på?
- Viktigt är nog att man har roligt. Det har varit viktigast för mig. Att man tycker att det är roligt att åka på träning och att det är roligt att träffa lagkamraterna och att man tycker att det är roligt att vara tillsammans med dem. Det är trots allt det som gör att man fortsätter tills man är senior. Sen tror jag att för att lyckas inom innebandyn idag så behöver man satsa på fysiken. Det räcker inte bara att man är bra på innebandy, man måste också vara fysiskt i bra skick.

Simone har spelat 13 säsonger med Blue Fox damerna och är enda spelare som varit med sen starten säsongen 2007-2008. Vad tycker hon är det största förändringarna som skett under den tiden?
- Då vi började med innebandy, så var det mest bara på kul. Efterhand har det blivit mera seriöst. Tidigare tränade vi bara innebandy, men nu tror jag nog alla i laget tränar 5-6 gånger/vecka och satsar mera.

Finns det då något som Simone vill förbättra inom daminnebandyn i Blue Fox?
- Om vi jämför oss med andra så är det nog tekniken som vi borde bli bättre på. Andra föreningars juniorer har jättebra teknik och där behöver vi hänga med. Vi har nog också en del juniorer som har bra teknik, men vi kan bli ännu bättre.


Har man gjort 100 mål så får man jubla lite.
Foto: Glenn Hägg

Vad hade Blue Fox haft för chans att ta sig till damliga B om inte säsongen avbrutits?
- Det var ju med facit i hand helt rätt beslut att avbryta säsongen. Trots det var det lite tråkigt för vi hade en bra känsla i laget. Sen är det svårt att säga hur det hade kunnat gå eftersom kvalet är så långt. Seriesystemet var ju gjort på det viset att ingen skulle falla rakt från damliga B, så med tanke på det var det rätt att alla där fick behålla sina platser.

Simone tror att division 1 kan vara rätt nivå för Blue Fox.
- Jag tror att det kommer att bli en tuff serie. Jag tror att man måste ge allt i varje match för att vinna. Jag tror att det blir matcher på samma nivå som våra seriematcher mot SPV och lilla cupfinalen mot TPS 3.

När jag ber Simone plocka ihop en drömfemma, med spelare som hon själv spelat med och där hon själv ska ingå, så tvekar hon lite.
- Förra gången vi steg till division 1 så hade vi en femma med bra kemi. Hannah Pekkarinen var i mål. Sen hade vi Rose-Marie Sandin och Pia Juhala på backen. I anfallet var det jag till vänster, Sofia Caldén som center och Johanna Strömsholm till höger. Det var en femma som fungerade bra, så det får bli den.

Jag ber Simone välja mellan några alternativ
Mål eller Assist
Sommar eller Vinter
TV-serie eller Film
Kortspel eller Frågesport
Kött eller Fisk
Hund eller Katt


Kommer vi att få se Simone Blom spela med Blue Fox damerna nästa säsong?
Foto: Anders Wingren

Kommer vi då att få se Simone Blom med Blue Fox damerna nästa säsong?
- På något sätt kommer jag att vara med, men jag vet inte riktigt på vilket sätt ännu. Jag har inte riktigt bestämt om jag ska spela eller inte. Egentligen hade jag ju tänkt att det här skulle ha varit min sista säsong, men med tanke på hur den slutade så är jag inte riktigt säker på om jag vill sluta på det här sättet.

Simone har trots allt bara två säsonger kvar för att komma till 15 spelade säsonger med damerna, så det får vi hoppas på!

Senast uppdaterad torsdag, 09 april 2020 20:34