Säsongens damspelare 2019-2020

Det börjar ha gått några veckor sen säsongen tog slut för både damer och herrar. Vi har därför beslutat att utse säsongens bästa spelare på både dam- och herrsidan. Vi har samlat en jury bestående av diverse innebandyintresserade som alla fått välja sina tre favoriter från säsongen som gick och vi börjar med damspelarna.

Emma Vähäkangas och Johanna Strömsholm finns med på listan, men på vilka platser?
Foto: Glenn Hägg

Vi har kontaktat sex personer förknippade med damlaget och föreningen. Varje person har fått välja ut tre spelare som de har rangordnat. Ettan på listan har fått tre poäng, tvåan har fått två poäng och trean har fått en poäng. Sen har vi räknat ihop det totala poängsaldot och på så sätt fått fram säsongens bästa spelare.

Vi börjar med Peter Nordström som var en av tränarna i damlaget under säsongen som gick. Etta för mig var Hannah Pekkarinen med en räddningsprocent på 91,67 % behöver man säga mer? Hennes självsäkerhet och (oftast) lugna stil har en positiv inverkan på övriga spelare. På andra plats har jag Johanna Strömsholm. Hennes styrka är snabbheten och avsluten har blivit mycket bättre vilket också syns i statistiken. Hon är också tuff i närkamperna och det är säkert inte kul att möta henne i kamp om bollen. Trea på listan är Emma Vähäkangas, som är vår bollskickligaste spelare. Otroligt bra på att vinna tillbaka bollar i anfallszon. Kylig och träffsäker i avsluten.


Peter Nordström har Hannah Pekkarinen som etta på sin lista.
Foto: Glenn Hägg

Följande att presentera sina tre bästa är Sabina Forsbacka som är tidigare spelare i damlaget. Att fundera ut vem som varit de bästa spelarna i damlaget säsongen 19-20 tänkte jag skulle vara enkelt men det var det inte! Alla är så duktiga på sitt sätt. Jag väljer därför att lyfta fram de spelare jag tycker utvecklats mest under säsongen, det är ju också ett sätt att se på att vara "bäst". 1. Emma Nordström. Emma har börjat ta för sig av den plats hon förtjänar. Kylig och säker i såväl försvar som framför målet. Hon arbetar hårt på planen och är duktig på att spela fram andra. 2. Elin Wik. Elin har växt vartefter säsongen lidit, hon är en snabb sniper med kämpaglöd och spänst i steget. 3. Victoria Blomqvist. Victoria har blivit en stabil klippa på backen som både kan försvara och bidra i anfallspelet. Hon gör alltid sitt bästa och kämpar på.


För Sabina Forsbacka var Emma Nordström etta.
Foto: Glenn Hägg

Anton Kallvik var lagkapten i herrlaget under den gångna säsongen och han har valt följande tre spelare. På första plats har han Noora Isomäki. Hela juniorkedjan förtjänar beröm, men jag väljer att lyfta fram Noora. Spelskicklig och säker back, speciellt viktig för anfallsspelet. På andra plats har han Hannah Pekkarinen. Väldigt jämn i sitt målvaktsspel och ger ett lugn till sina medspelare, kan hålla upp laget under sämre stunder inom matchen. På tredje plats kommer Johanna Strömsholm. Snabb och klurig anfallsspelare som också är viktig för försvarsspelet.


Anton Kallvik placerade Noora Isomäki (19) på första plats.
Foto: Glenn Hägg

Sanna Slotte har varit både innebandyspelare och tränare och är numera ofta speaker på damernas matcher. På första plats har hon Hannah Pekkarinen. Med en räddningsprocent på över 90% tycker jag att hon har varit mycket stabil i målet. Hon stod också för en avgörande och fenomenal insats i lilla cupfinalen. Rose-Marie Sandin har hon på andra plats med motiveringen. Förutom att hon är en klippa i backlinjen så levererar hon också framåt och stannade på 22 poäng den här säsongen. Johanna Strömsholm återfinns på tredje plats. Johanna har bjudit på finfin innebandy, läckra mål och tjusiga passningar under säsongen.


Sanna Slotte gillar det hon sett av Rose-Marie Sandin under säsongen som gick
Foto: Glenn Hägg

Andreas Nyby har varit huvudtränare i damlaget och har gjort följande bedömning. För att få en bra kemi och rollfördelning i femmorna så har tre spelare varit mycket viktiga. Dessa är Jessica Storskrubb, Julina Lindholm och Tove Kjellman. De gör alla ett otroligt viktigt arbete i sina formationer. Arbetet de gör syns inte i poängstatistiken, men för laget och medspelarna syns det. I år har jag påpekat ”laget före jaget”. Som ni vet så vill jag inte rangordna spelare och det gör jag inte nu heller. Det är en fast princip jag har som tränare och ledare. Vi jobbar som ett lag. Så tyvärr får ni mig inte att sätta nr 1 - 3 på spelare.


Julina Lindholm är en av de spelare som Andreas Nyby valt ut.
Foto: Glenn Hägg

Jag själv har valt enligt följande. Johanna Strömsholm är min etta. I de flesta matcher jag sett denna säsong har hon varit bäst på plan. Med sin snabbhet kan hon ta sig förbi nästan vilken försvarare som helst. I lilla cupfinalen var hon utan tvekan bästa utespelare. På andra plats har jag Emma Vähäkangas. Hon har blommat ut denna säsong och tar för sig mer och mer. Har bra spelöga och bra teknik. Hannah Pekkarinen är på tredje plats. Hon är en följsam och reaktionssnabb målvakt och har gjort ett jättebra jobb mellan stolparna denna säsong.


Johanna Strömsholm är etta på min egen lista.
Foto: Glenn Hägg

Överlag kan vi konstatera att damerna har bjudit på väldigt jämna laginsatser och det är många i juryn som har haft svårt att välja ut tre som stuckit ut. Säsongens spelare blir Hannah Pekkarinen med nio poäng, tvåa är Johanna Strömsholm med sju poäng och på delad tredje plats finns Noora Isomäki, Emma Nordström och Emma Vähäkangas som alla fick tre poäng.


Säsongens spelare är Hannah Pekkarinen.
Foto: Anders Wingren 

  Namn Poäng
1. Hannah Pekkarinen 9
2. Johanna Strömsholm 7
3. Noora Isomäki 3
  Emma Nordström 3
  Emma Vähäkangas 3
6. Tove Kjellman 2
  Julina Lindholm 2
  Rose-Marie Sandin 2
  Jessica Storskrubb 2
  Elin Wik 2
11. Victoria Blomqvist 1

Eftersom Andreas Nyby inte ville rangordna sina spelare har vi valt att fördela hans poäng jämnt till de spelare han ville uppmärksamma. Varje jurymedlem delade ut 3+2+1=6 poäng totalt. Jessica Storskrubb, Julina Lindholm och Tove Kjellman tilldelades därmed två poäng på var.

Senast uppdaterad fredag, 03 april 2020 15:20