Seriespelet fortsätter i Storkyro

På söndag fortsätter seriespelet för Blue Fox damerna som besöker Storkyro för att spela i nya Isokyrö Areena. Man möter SB Vaasa och hemmalaget FBC Remix under dagen.

Hannah Pekkarinen toppar målvaktsstatistiken och senast mot PaSu fick hon även rädda en straff.
Foto: Glenn Hägg

Det blir en intressant söndag för damerna som får vara med om invigningshelgen av nya Isokyrö Areena. Det blir innebandy för hela slanten under invigningshelgen i den nya arenan. På lördag är det turnering för herrar division 5, följt av match i division 2 mellan FBC Remix och Nibacos och sen på söndag alltså turnering för division 2 damer.

Serieledarna Blue Fox inleder med att möta jumbon SB Vaasa kl. 15.30. SB Vaasa har på 16 matcher samlat blott fyra poäng. Man har en vinst i seriespelet och den kom i mitten på oktober mot FBC Remix. Den senaste poängen tog man i slutet på november när man spelade oavgjort mot Konnat, efter det har det blivit sju raka förluster. På sexton matcher har man gjort 31 mål och släppt in 101. Laget bästa poängplockare är Elisa Virtanen med 6+6=12 poäng på 12 matcher. Följt av Olivia Backman som stått för 7+4=11 poäng på 12 matcher. Backman spelade för övrigt med Blue Fox B-flickor under förra säsongen.

 I den andra matchen som börjar kl. 18.30 är det alltså hemmalaget FBC Remix som står för motståndet. FBC Remix är på fjärde plats i tabellen med 17 poäng på 16 matcher. FBC Remix inledde säsongen väldigt svagt med endast en poäng efter fem spelade matcher. Sen följde man upp med sex raka vinster. I de fem senaste matcherna har man förlorat tre och vunnit två. Förlusterna kom mot PaSu med 4-3, mot SPV med 8-1 och med 5-2 mot Jeppis FBC, medan vinsterna kom mot SB Vaasa med 7-1 och mot Nibacos med 5-1. Lagets bästa poängplockare är Lotta Munkki med 9+5=14 poäng på 12 matcher. Tvåa är Heidi Kontturi med 7+6=13 poäng på 14 matcher. Trea är Annemari Matkala med 6+3=9 poäng på 16 matcher. På fjärde plats hittar vi Tanja Rintamäenpää, som ännu förra säsongen spelade med Blue Fox, med 3+6=9 poäng på 12 matcher.


Johanna Strömsholm till vänster toppar ännu den interna poängbörsen, men hur länge? Tove Kjellman ser på.

Blue Fox leder alltså serien och man är ännu obesegrade i division 2, 16 vinster på 16 matcher och 32 poäng i poängkolumnen. Man har gjort 110 mål och släppt in 18 mål. Speciellt 18 insläppta mål är imponerande, man snittar alltså strax över ett insläppt mål per match. I de fem senaste matcherna har man besegrat Jeppis FBC, SC Kokkola, Blue Fox II, Konnat och PaSu. Lagets bästa poängplockare är Johanna Strömsholm med 10+15=25 poäng på 16 matcher. Tvåa är Emma Vähäkangas med 12+12=24 poäng efter 16 matcher och trea är Lina Nyby med 15+5=20 poäng på tio matcher. Hur länge kan Strömsholm och Vähäkangas hålla undan för Nyby? Hannah Pekkarinen och Lisette Blomqvist toppar målvaktsstatistiken med räddningsprocenten 91,57 respektive 89,32.

Fortsätter damerna på samma övertygande sätt som hittills, så ska söndagens matcher inte vara något problem. Både SB Vaasa och FBC Remix ska besegras utan större problem. Jag höjer trots allt ett litet varningens finger för FBC Remix som gör sina första matcher i den nya hemmahallen inför hemmapubliken. Det kan vara att man är extra taggade och då kan vad som helst hända. Det gäller för Blue Fox att vara på sin vakt och rulla boll lika bra som man gjort tidigare denna säsong. Vill man se damerna spela, så får man gärna komma på en utflykt till nya Isokyrö Areena. Annars får vi hänvisa till Tulospalvelu. Följande hemmamatch spelar damerna lördag 15.2 kl. 18.30, när lilla cupfinalen spelas i Stjärnhallen och för motståndet står TPS 3 från Åbo.

Senast uppdaterad fredag, 07 februari 2020 16:12