Sista matcherna före jul

På lördag spelas det division 2-turnering i Stjärnhallen och man kan se både damer I och damer II spela matcher under dagen. Damer I möter Nibacos, från Karleby och Jeppis FBC från Jakobstad, medan damer II möter Nibacos och SB Vaasa.

Fortsätter damerna dominera division 2 på lördag när det är turnering i Stjärnhallen?
Foto: Glenn Hägg

Dagens första match spelas kl. 11.00 när damer I möter Nibacos från Karleby. Blue Fox damer I är i ledning i division 2 med 20 inspelade poäng på tio matcher. Nibacos är på åttonde plats i tabellen med åtta poäng på tio matcher. I de tre senaste matcherna har Nibacos vunnit mot Konnat med 5-3 och mot PaSu med 9-8, samt förlorat mot FBC Remix med 4-3.

Nibacos bästa poängplockare är Thelma Björk f. 2005 med 11+9=20 poäng på tio matcher, vilket ger henne en tredje plats i poängbörsen för division 2. En intressant detalj är att Björk, via parallellavtal, spelar med Blue Fox B-flickor i distriktsserien. Tvåa i den interna poängbörsen är Keena Koskela med 12+6=18 poäng och på tredje plats hittar vi Anna-Liisa Sipilä med 1+6=7 poäng. Båda har spelat tio matcher.

I den sista matchen för dagen kl. 18.30 möts Blue Fox damer I och Jeppis FBC. Det blir en intressant drabbning där flera av spelarna i Jeppis FBC har ett förflutet i just Blue Fox. Jeppis FBC ligger på sjunde plats i tabellen med åtta poäng på tio matcher. I de tre senaste matcherna har det blivit förlust med 10-4 mot SPV, samt vinster med 1-0 mot SB Vaasa och med 4-3 mot PaSu.

Bästa poängplockare i Jeppis FBC är Suvi Hautala som ännu förra säsongen spelade med Blue Fox, hon har samlat 8+5=13 poäng på tio matcher. Tvåa är Noora Lapinkoski med 9+3=12 poäng på åtta matcher och trea är Lotta Rolander med 4+4=8 poäng på tio matcher. Både Lapinkoski och Rolander representerade även de Blue Fox förra säsongen.

Blue Fox styrka denna säsong har varit försvarsspelet. Efter tio spelade matcher har man målskillnaden 70-10. Man snittar alltså ett insläppt mål per match! Framåt gör man i snitt sju mål per match. En annan styrka är spridningen av poängproduktionen. I laget har man 16 olika målgörare. Sen har man också en väldigt stark målvaktsduo i Hannah Pekkarinen och Lisette Blomqvist.


Lagets två bästa poängplockare, Emma Vähäkangas och Johanna Strömsholm.
Foto: Glenn Hägg

Bästa poängplockare är Johanna Strömsholm med 5+11=16 poäng på tio matcher. Tvåa är Emma Vähäkangas med 7+7=14 poäng på tio matcher och på tredje plats hittar vi Sofia Holm med 7+5=12 poäng på tio matcher.

Kommer Nibacos eller Jeppis FBC att kunna hota damer I på lördag? När lagen möttes tidigare denna säsong, så fick Jeppis FBC se sig besegrade med 11-2 och Nibacos besegrades med 5-1. Dessa siffror talar för att Blue Fox får gå till julvila som obesegrade serieledare, men alla matcher börjar från 0-0 och allt är möjligt om den rätta skärpan inte infinner sig. Kom på plats för att se Blue Fox damernas dagsform!

Damer II möter Nibacos kl. 14.00 och SB Vaasa kl. 17.00.

I hallen kommer att finnas café och inför och efter matcherna där damer I spelar finns det även möjlighet att köpa jubileumsböcker och föreningens jubileumsprodukter. Inträdet är gratis, välkomna!

Senast uppdaterad onsdag, 11 december 2019 22:30