Tidig seriefinal i Seinäjoki

Blue Fox damerna spelar på lördag förmiddag en tidig seriefinal mot SPV. Blue Fox och SPV är efter åtta spelade matcher de enda obesegrade lagen i division två. Det är alltså två lag som gått fram som en ångvält i serien som nu möts. På spel står första platsen i division två när halva serien är spelad.

Sofia Holm har övertygat i säsongsinledningen.
Foto: Glenn Hägg

SPV leder division två med 16 inspelade poäng på åtta matcher. Målskillnaden för laget står på +52. Bästa poängplockare är Anna Marttala som har gjort 17+8=25 poäng efter åtta matcher, vilket ger henne en överlägsen ledning i poängbörsen för division två. Tvåa i den interna poängbörsen är Alisa Hirvelä med 5+7=12 poäng och trea är Inka Kilpijärvi med 4+8=12 poäng, båda har spelat åtta matcher.

Blue Fox ligger på andra plats i tabellen och precis som SPV har man 16 poäng efter åtta matcher. Målskillnaden är på +49, vilket är marginellt sämre än SPV. I Blue Fox är poängskörden jämnare fördelad och Emma Vähäkangas är etta med 7+7=14 poäng på åtta matcher. Tvåa är Sofia Holm med 7+4=11 poäng på åtta matcher och på tredje plats hittas Emma Nordström med 7+2=9 poäng på sex matcher.

När jag träffar huvudtränare Andreas Nyby berättar han att man får bästa möjliga lag på benen. ”Det ska bli intressant att se vad det är för nivå på SPV. Vi kommer att köra med bästa möjliga lag och så ser vi hur det går. Det gäller bara att hitta formationer med spelare som passar tillsammans.”


För Andreas Nyby gäller det att hitta bästa möjliga formationer till helgens matcher.
Foto: Glenn Hägg

Matchen mellan SPV och Blue Fox spelas kl. 10.00 i Qmax Arena. Välkomna att stöda damerna på plats i Seinäjoki om du vill åka på en liten utflykt!

I lördagens andra match som börjar kl. 13.00 möter Blue Fox Ilmajokilaget ISB. ISB är fyra i serien med nio inspelade poäng på åtta matcher. ISB:s bästa poängplockare är Anni Isoniemi med 5+1=6 poäng på åtta matcher. Tvåa är Armi Autio med 4+2=6 poäng på sex matcher och trea är Sanna Myllyaho med 3+3=6 poäng på åtta matcher.

Blue Fox damer II spelar också två matcher i Qmax Arena under dagen. Kl. 11.30 möter man FBC Remix och kl. 16.00 är det ISB som är motståndare.

De som inte har möjlighet att åka till Seinäjoki kan följa matcherna via Tulospalvelu. #blåtthjärta

Senast uppdaterad fredag, 29 november 2019 20:28