Helgen full av innebandy

Det bjuds på mycket innebandy i Stjärnhallen i helgen. På lördag spelas det division 2-turnering i Nykarleby och både damer I och II har matcher. På söndag bjuds det sen på en riktig godbit när Classic från Tammerfors kommer på besök för att möta damer I i finska cupen.

Även förra säsongen möttes Blue Fox och Classic i cupen, den gången i Tammerfors.

Blue Fox damer I är i delad ledning i division 2 med tolv inspelade poäng på sex matcher, man har alltså startat seriespelet med sexa raka vinster. På lördag kl. 12.30 möter man PaSu från Töysä och kl. 17.00 Konnat från Seinäjoki.

Blue Fox damernas interna poängbörs leds av Emma Vähäkangas med 6+5=11 poäng på sex matcher. Tvåa är Sofia Holm med 6+2=8 poäng på sex matcher och trea är Noora Isomäki med 4+4=8 poäng på sex matcher. Intressant blir det att se om förra säsongens poängprinsessa Lina Nyby är redo för comeback. Ryktena säger att det börjar vara dags.


Rose-Marie Sandin är med sina 5+1=6 poäng på femte plats i den interna poängbörsen.
Foto: Glenn Hägg

PaSu från Töysä ligger på åttonde plats i division 2 med fyra poäng på sex matcher. I de tre senaste matcherna har det blivit knappa förluster mot ISB och Konnat, medan man spelade oavgjort mot SC Kokkola.

Lagets bästa poängplockare är Oona Eerola med 3+8=11 poäng på sex matcher. Tvåa är Lilli Vallinmäki med fyra mål på sex matcher och trea är Hanna Saarenpää med 2+2 på fyra matcher.

Konnat från Seinäjoki ligger på femte plats i tabellen med fem poäng på sex matcher. I de tre senaste matcherna har man förlorat mot Jeppis FBC och FBC Remix, medan det blev en knapp vinst mot PaSu. Intresant är att Konnat lyckats ta fem poäng trots att man bara gjort 15 mål på sex matcher.

Bästa poängplockare i Konnat är Henna Lehtinen med 3+1=4 poäng på sex matcher. Tvåa är Taina Kössi med 2+1 och trea är Sinja Kahilampi med 1+2, båda har spelat sex matcher.

Blue Fox damer II spelar också två matcher under dagen när man möter Nibacos från Karleby kl. 11.00 och PaSu kl. 15.30. Damer II ligger på sjätte plats i division 2 med fem inspelades poäng på sex matcher.

Bästa poängplockare i damer II är Sophie Björk med 5+3=8 poäng på sex matcher. Tvåa är Sofia Caldén med 2+6=8 poäng på sex matcher och trea är Anni Malinen med 4+1=5 poäng på sex matcher.


Sofia Caldén är tvåa i poängbörsen för damer II.
Foto: Glenn Hägg

På söndag kommer ligalaget Classic från Tammerfors på besök till Stjärnhallen. Classic är Finlands mest framgångsrika damlag genom tiderna med nio FM-guld, fem silver och två brons.

Classic är för tillfället på sjätte plats i damliga A. På åtta matcher har man samlat åtta poäng. Man inledde säsongen svagt med fem raka förluster, men nu har man tagit tre vinster på rad. Man har besegrat Pelicans SB, EräViikingit och TPS.

Lagets bästa poängplockare är Meri Jokinen med 8+5=13 poäng på åtta matcher. Tvåa är slovakiska landslagsanfallaren Michaela Sponiarova med 8+1=9 poäng på åtta matcher och trea är finländska landslagsbacken Sanni Nieminen med 1+6=7 poäng på åtta matcher. Nieminen har gjort 48 landskamper för Finland och är kallad till VM 7-15.12 i Schweiz. En annan intressant spelare är Alisa Pöllänen som efter några säsonger av skador har kommit tillbaka. Även hon är uttagen i den finländska VM-truppen.

Blue Fox och Classic möttes faktiskt även förra säsongen i finska cupen och då spelades matchen i Tammerfors inför en handfull åskådare. Den matchen slutade med hemmavinst 7-4 efter perioderna 3-1, 0-1 och 4-2.

På söndag hoppas vi på betydligt mera publik när ett föryngrat Blue Fox möter Classic. Det ska bli intressant att se hur Blue Fox unga garde står sig mot Classics landslagsspelare. Det är dessutom första gången ett damligalag besöker Stjärnhallen och detta är ett unikt tillfälle för alla att uppleva innebandy på högsta möjliga nivå.

Farsdagen till ära bjuds alla pappor på hembakta bullar och bland alla åskådare lottas det ut en tårta. Välkomna att stöda Blue Fox damer på både lördag och söndag!

Senast uppdaterad onsdag, 06 november 2019 22:13