Damerna fortfarande obesegrade

Blue Fox damerna är fortfarande obesegrade i divison 2. På lördag mötte man SB Vaasa och FBC Remix från Storkyro i OP-Arena i Smedsby och det blev två fina vinster med 12-0 och 5-2.

Simone Blom stod för 1+3 i matchen mot SB Vaasa.

I dagens första match var det aldrig något snack om saken. Blue Fox tog kommando från start och ledde matchen med 6-0 efter första perioden. Att man dessutom vann skotten med 22-6 under de första 15 minuterna säger en hel del. I den andra perioden fortsatte man att trumma på i samma takt och gjorde fem mål. Den tredje perioden hann bara bli en minut och 50 sekunder gammal före Rose-Marie Sandin spikade det tolfte målet på passning av Michelle Björkholm och därmed blåstes matchen av.

SB Vaasa bjöd inte på något riktigt motstånd i den här matchen. Man fick känslan av att hemmalaget saknade ett organiserat försvarsspel och det kunde Blue Fox utnyttja. SB Vaasa hade även svårt att stå upp i närkamperna.

Poängplockare: Simone Blom 1+3, Rose-Marie Sandin 3+0, Tove Kjellman 2+1, Julina Lindholm 2+1, Sofia Holm 1+1, Johanna Strömsholm 1+1, Jessica Storskrubb 0+2, Noora Isomäki 1+0, Milla Johansson 1+0, Michelle Björkholm 0+1 och Victoria Blomqvist 0+1.

Matchstatistik

Milla Johansson fick spela i anfallet och stod för poängen 3+1 under två matcher.

I den andra matchen för dagen blev det betydligt jämnare. Blue Fox ledde matchen med 3-1 efter första perioden efter mål av Sofia Holm, Jessica Storskrubb och Milla Johansson. I den andra perioden ökade man på med ett mål av Sofia Holm. Den avslutande perioden slutade 1-1 och Blue Fox mål gjorde av Milla Johansson.

FBC Remix bjöd på betydligt bättre motstånd än SB Vaasa. Det var ett betydligt mera löpvilligt lag som försökte pressa Blue Fox till misstag, men segern var trots det aldrig hotad.

Poängplockare: Sofia Holm 2+1, Milla Johansson 2+1, Emma Vähäkangas 0+2 och Jessica Storskrubb 1+0.

Blue Fox spelade båda matcherna med 13 utespelare. Alma Hedman, Emma Nordström och Elin Wik hade förhinder att deltaga, medan Lina Nyby ännu rehabiliterar sitt knä. Huvudtränare Andreas Nyby saknades på grund av resa.

Nu tar damerna sikte på lördag 9.11 när man på hemmaplan möter PaSu och Konnat i division 2. Söndag 10.11 kl. 16.00 blir det sen matchdagen med stort M, när ligalaget SC Classic kommer till Stjärnhallen för att möta Blue Fox i finska cupen. Det är första gången vi får se ett damligalag spela i Nykarleby, så den matchen ska ni alla pricka in i kalendern. #blåtthjärta

Senast uppdaterad onsdag, 23 oktober 2019 18:57