Damerna spelar i Korsholm

På lördag fortsätter Blue Fox damerna seriespelet med matcher i OP-Arena i Korsholm. Under dagen spelar man traditionsenligt två matcher. I den första matchen möter man SB Vaasa, medan det är FBC Remix från Storkyro som står för motståndet i den andra matchen.

På lördag fortsätter Jessica Storskrubb och de övriga Blue Fox damerna med seriematcher i Korsholm.
Foto: Arkiv/Glenn Hägg

I den första matchen är det alltså hemmalaget SB Vaasa som står för motståndet. SB Vaasa inledde serien med två förluster, 7-0 mot Blue Fox II och 6-2 mot Nibacos. I den andra turneringen gick det betydligt bättre, man vann med 7-3 mot FBC Remix och spelade oavgjort, 3-3, mot PaSu. I tabellen är SB Vaasa på tionde plats med tre poäng.

Orsakerna till kursändringen efter de två första matcherna kan man finna i laguppställningen. I den andra turneringen deltog nämligen Elisa Virtanen med poängen 4+1 och Olivia Backman med poängen 2+2. Dessa två leder därmed även den interna poängbörsen för SB Vaasa trots att de bara deltagit i två matcher. Virtanen spelar med parallellavtal och representerar även Pirkat i FM-serien för A-flickor. Backman spelade ännu förra säsongen med Blue Fox i B-flickornas FM-serie.

Dagens andra motståndare, FBC Remix, har inlett seriespelet förvånansvärt knaggligt. Efter fyra spelade matcher är man sist i tabellen med endast en poäng på kontot. Man har spelat oavgjort mot ISB, men förlorat mot PaSu, SB Vaasa och SPV.

Lotta Munkki är lagets bästa poängplockare med 1+2, medan Heidi Kontturi, Sofia Kujala och Krista Mahlamäki har stått för två mål på var. Tanja Rintamäenpää som förra säsongen spelade med Blue Fox damerna har deltagit i två matcher och gjort ett mål.


Emma Vähäkangas toppar den interna poängbörsen i Blue Fox
Foto: Arkiv/Glenn Hägg

Blue Fox är på andra plats i tabellen med fyra vinster av fyra möjliga. Hittills har man besegrat Jeppis FBC, SC Kokkola, Blue Fox II och Nibacos. Laget bästa poängplockare är Emma Vähäkangas med 6+3. På andra plats är Noora Isomäki med 3+4 och trea är Emma Nordström med 5+1. Båda Blue Fox-målvakterna, Lisette Blomqvist och Hannah Pekkarinen, är högt uppe i statistiken med räddningsprocenterna 87,5 respektive 86,96.

Det är något av toppen mot botten i dessa matcher, men Blue Fox damerna kan på inget sätt slappna av i matcherna mot SB Vaasa och FBC Remix. Det har redan utkristalliserats en ledarduo i division 2, SPV och Blue Fox har fyra poäng ner till Jeppis FBC och SC Kokkola på tredje och fjärde plats.

Den som vill kolla Blue Fox damerna i helgen får ta sikte på OP-Arena i Smedsby på lördag. Matchen mot SB Vaasa startar kl. 11.00 och mot FBC Remix spelar man kl. 14.00. Välkomna! #blåtthjärta

Senast uppdaterad tisdag, 22 oktober 2019 16:39