Damerna inledde med två vinster

Blue Fox damerna inledde seriespelet på lördag med två vinster. I den första matchen var det inte något snack om saken, man besegrade Jeppis FBC med 11-2. I den andra matchen var det betydligt tuffare och man knep segern mot SC Kokkola med ett mål i slutminuten, 2-1.

Emma Vähäkangas fortsatte att övertyga och stod för fyra mål på två matcher.
Foto: Arkiv/Glenn Hägg

Mot Jeppis FBC blev det alltså seger med 11-2 efter perioderna 1-0, 2-1 och 8-1. Blue Fox dominerade matchen och Jeppis FBC orkade stå emot i en period. I den sista period drog siffrorna iväg ordentligt. En mycket stark laginsats av Blue Fox. Bästa poängplockare i matchen var Sofia Holm och Emma Vähäkangas som gjorde tre mål på var samt Noora Isomäki som stod för 1+2.


Julina Lindholm gjorde första målet i matchen mot Jeppis FBC.
Foto: Arkiv/Glenn Hägg

- Vi var betydligt bättre än Jeppis FBC säger tränaren Andreas Nyby. Jeppis kunde hålla jämna steg med oss i en period, sen såg det ut som att de blev trötta. Vi rullade boll och det gick lite för snabbt för dem.

Matchstatistik

I den andra matchen mot SC Kokkola blev det betydligt jämnare, matchen slutade 2-1 till Blue Fox efter perioderna 1-0, 0-0 och 1-1. Johanna Strömsholm gjorde 1-0 på passning av Rose-Marie Sandin i den första perioden.

SC Kokkola kvitterade till 1-1 i den tredje perioden. Vid 44.03 i samband med ett frislag i offensiv zon tog Blue Fox timeout och nio sekunder senare var bollen i mål. Målskytt var Emma Vähäkangas på passning av Alma Hedman.

- Vi blev lite för bekväma i den andra matchen säger Andreas Nyby. Vi kom nog till skott, men vi gjorde det onödigt enkelt för motståndarmålvakten när vi inte hade någon trafik framför henne. Det här var en match som vi borde ha vunnit med sju-åtta mål. Vi tog timeout i slutet och så lät jag flickorna diskutera ihop sig om en frislagsvariant. Det fungerade ju bra.

Matchstatistik

Blue Fox damerna spelar sina följande matcher lördag 5.10 när man möter Blue Fox II och Nibacos i Rettig Sport Center i Jakobstad. Söndag 6.10 spelar man hemmamatch i finska cupen när SBS Rupu från Huittinen kommer på besök.

Senast uppdaterad tisdag, 24 september 2019 10:54