Tre raka vinster

Blue Fox damerna gick på onsdag kväll vidare i kvalet till damligan B efter man besegrat SB Vantaa med 3-0 i matcher. Onsdagens slutsiffror skrevs 4-3 efter perioderna 1-0, 1-2 och 2-1.

Lina Nyby, i mitten, firar firar vinstmålet med Noora Lapinkoski och Lena Gillberg.

Blue Fox fick en pangstart på matchen. När dryga minuten gått så snappade Lina Nyby upp en motståndarpassning och tillsammans med Emma Vähäkangas svängde hon spelet. Nyby drev upp bollen längs med högerkanten och med en backhandspassning hittade hon Vähäkangas som stormade fram mot mål. Vähäkangas hade en lätt uppgift att placera in 1-0 förbi en överspelad Pauliina Pekki i SB Vantaas mål.

Efter hand tog gästerna över mer och mer i spelet. Vid tiden 11.28 tilldömdes SB Vantaa ett straffslag. Riitta Lankinen fick förtroendet att ta hand om straffen, men hennes skott räddades av Hannah Pekkarinen. Ställningen efter första perioden var därmed 1-0.

Hannah Pekkarinen räddade Riitta Lankinens straff.

I början av den andra perioden böljade spelet fram och tillbaka, men vid 31.05 kvitterade gästerna. Målskytt Sofia Niemi på passning av Anniina Sirviö. Hemmalaget hängde in läpp för det och 35 sekunder senare hade man återtagit sin ledning. Det var Simone Blom som snappade upp bollen och pangade in den i mål. Gästerna kunde kvittera till 2-2 innan den andra perioden var över, denna gång med Miia Kokko som målskytt och Minna Nurminen som framspelare.

När den tredje perioden började höjde spänningen ännu en nivå. Spelet böljade fram och tillbaka och målchanser skapades åt båda håll. När halva perioden hade spelats kom 3-2 målet. Rose-Marie Sandin laddade ett lågt skott från backplats och Simone Blom skymde målvakten så pass bra att bollen gick rakt i mål, Evelina Rudnäs fick passningspoängen.

Ledningen stod sig bara i drygt två minuter innan Miia Kokko igen höll sig framme för att kvittera till 3-3. Även denna gång assisterades hon av Minna Nurminen.

Matchavgörandet kom vid tiden 57.19. Rose-Marie Sandin slängde iväg en lång luftpass från höger backplats. Lina Nyby var rätt placerad till höger om motståndarmålet och lyckades få träff på bollen och styrde den i mål. Ställningen var 4-3 och motståndarna var pressade att snabbt få till stånd ett mål.

Överraskande nog tog man inte time out per omgående utan man plockade ut målvakten vid 58.53 och spelade med sex utespelare. Trots det kom man inte till några farliga målchanser. Vid 59.48 tog man en krampaktig time out, men den gav ingen utdelning utan den krossade bara gästernas drömmar.

Blue Fox spelade inte en av sin bästa match, men det räckte ändå till seger. Glädjande var publikmängden i matchen som var 268. Samma kväll spelades det fyra kvartsfinalmatcher i damligan och alla dessa matcher hade färre åskådare. SB-Pro - Pelicans SB i Nurmijärvi 242 åsåkådare, PSS - Classic i Borgå 207 åskådare, SSRA - TPS i Uleåborg 198 åskådare och Koovee - EräViikingit i Tammerfors 189 åskådare.

Blue Fox hade bättre publiksiffror än vad man hade i damligans kvartsfinaler samma kväll.

För Blue Fox damerna lever ännu drömmen om en ligaplats inkommande säsong. Nästa del av kvalet inleds lördag 6.4 med hemmamatch. Vi återkommer med detaljerna. #blåtthjärta

Senast uppdaterad lördag, 30 mars 2019 14:44