Tomtarna på besök

Blue Fox damerna får besök av Santa’s United från Rovaniemi på lördag. Blue Fox ligger på femte plats i tabellen, medan Santa’s United är på sjunde plats. Blue Fox har ännu i teorin chansen att nå en fjärde plats som skulle innebära en säkrad plats i nästa säsongs damliga B.

På lördag hoppas vi få se mycket av de här scenerna, bollen i motståndarmålet och händerna i luften.
Foto: Glenn Hägg

Santa’s United har samlat 17 poäng på 16 matcher. I de tre senaste matcherna har man besegrat O2JKL Akatemia med 9-2 och förlorat mot O2-Jyväskylä med 5-2 samt mot FBC Loisto med 4-1.

Santa’s bästa poängplockare är Lotta Lindi som samlat 16+14=30 poäng på 16 matcher, med det är hon på fjärde plats i poängbörsen i division 1. Tvåa internt är Mari Kemppainen med 14+7=21 poäng på 16 matcher och trea är Makreeta Heikkilä med 10+1=11 poäng på 14 matcher. Santa’s har använt sig av samma målvakt i alla matcher, Hanna Pohjola har i 16 matcher nått upp till räddningsprocenten 80,9.

Blue Fox damerna har med 25 poäng säkrat en femte plats i tabellen eftersom Steelers som är på sjätte plats är tre poäng efter, med bara en match kvar att spela. I teorin finns det ännu en chans för Blue Fox damerna att nå en fjärde plats, men det förutsätter att LoSB som är på fjärde plats med 28 poäng förlorar minst två av sina återstående tre matcher medan Blue Fox vinner båda sina återstående matcher.

Slutar Blue Fox och LoSB på samma poäng, så är det i första hand antal vinster under ordinarie matchtid i seriespelet som avgör. Sen går man på målskillnad från alla matcher och i tredje hand antal gjorda mål i seriespelet. Tidigare har det varit inbördes matcher som avgör, men det kommer nu först i fjärde hand. Då är det först poängen i inbördes matcher som beaktas. I andra hand är det målskillnaden i inbördes matcher som avgör och i tredje hand antal gjorda mål i inbördes möten.

Lagen på platserna ett till fyra i tabellen för division 1 samt två lag från damligan är till nästa säsong klara för damligan B. De åtta bästa lagen i årets damliga bildar å sin sida damligan A. Lagen fem till åtta i division 1 kommer att mötas i ett kval i bäst av fem matcher, femman mot åttan och sexan mot sjuan. Vinnarna i de matchserierna möter därefter de två bästa lagen från division 2 i matchserier om bäst av fem matcher. Vinnarna i de matchserierna är också klara för damligan B.


Sophie Björk är med sitt tuffa spel en viktig kugge i Blue Fox-försvaret.
Foto: Glenn Hägg

I Blue Fox toppas poängbörsen av Lina Nyby med 23+6=29 poäng på 14 matcher. På andra plats hittar vi Suvi Hautala med 4+13=17 poäng 16 matcher och tredje är Julina Lindholm med 6+8=14 poäng på 13 matcher. Hannah Pekkarinen har vaktat målet i femton matcher med räddningsprocenten 82,61.

En utmaning för Blue Fox blir det att B-flickorna också spelar match på lördag vilket betyder att Lina Nyby och Emma Vähäkangas antagligen börjar på bänken med damerna.

Matchstart blir det kl. 17.00 och damerna behöver naturligtvis allt stöd som går att få av hemmapubliken. #blåtthjärta

Artikeln korrigerad 28.2.2019 kl. 10.39.

Senast uppdaterad torsdag, 28 februari 2019 10:40