Förlust på straffar

Blue Fox damerna åkte på lördag kväll på sin första förlust på straffar denna säsong när gästerna FBC Loisto var bättre med 3-2 efter perioderna 0-1, 1-1, 1-0 och 0-0.

Tanja Rintamäenpää stod för Blue Fox båda mål i matchen mot FBC Loisto.

Tränarteamet i Blue Fox hade inför matchen gett klara direktiv om att man skulle backa hem och spela säkert försvarsspel. Den matchplanen följde damerna till punkt och pricka. Man mötte motståndarna strax ovanför halva plan och täckte bort passningsvägarna och gick på kontringar när tillfälle gavs.

Kvällens första mål kom på precis det sättet. Hemmalaget bröt en passning, Susanna Österman spelade ut bollen till vänsterkanten där Tanja Rintamäenpää avancerade och pricksköt bollen i främre krysset.

I den andra perioden fortsatte matchen enligt samma mönster. Gästerna FBC Loisto hade mera boll, men man kom inte till några farliga chanser. Istället var det Blue Fox som utökade sin ledning till 2-0. Igen var det Susanna Österman som spelade fram Tanja Rintamäenpää på vänsterkanten, men denna gång satt skottet i bortre krysset. Matchuret hade då tickat fram till 33.10.

Vid 37.56 utvisades Pia Juhala två minuter för farligt spel. FBC Loisto behövde drygt en minut på sig att utnyttja läget. Nea Keihäs spelade fram Sini Niinikoski som med ett välriktat dragskott såg till att ställningen var reducerad till 2-1.

Hannah Pekkarinen gjorde en stark match i Blue Fox-målet.

I den tredje perioden hade Blue Fox chansen att utöka sin ledning. Man hade både frilägen och stolpskott, men bolluslingen ville inte in. När Pia Juhala för andra gången denna kväll fick uppsöka syndabänken så kvitterade gästerna.

Efter en misslyckad rensning snappade Iida Mettälä upp bollen och efter en snabb sidledspassning fick Henrika Maikola skjuta in bollen i tomt mål. Matchen var kvitterad och gick till förlängning.

Blue Fox hade de vassare chanserna i förlängningen. Trion Simone Blom, Noora Lapinkoski och Tanja Rintamäenpää skapade stor oreda framför motståndarmålet och bollen bokstavligen studsade på mållinjen, men ville inte passera den. Förlängningen förblev mållös och matchen gick till straffar.

Efter fem straffar av vardera lagen var ställningen 2-2 och man övergick till att skjuta en straff i gången. I det åttonde straffparet avgjordes matchen när Ulla Valtola satte sin straff högt efter att hon fintat ner Hannah Pekkarinen i Blue Fox-målet.

Senast uppdaterad söndag, 17 februari 2019 19:17