Förlustsviten bruten

Blue Fox damerna lyckades på lördag bryta sin fem matcher långa förlustsvit när man besegrade Steelers från Tavastehus med 7-5 efter perioderna 1-2, 4-1 och 2-2. En mycket stark laginsats bäddade för segern.

Emma Vähäkangas var poängbäst i Blue Fox med sina två mål.

Blue Fox inledde matchen starkt och Rose-Marie Sandin öppnade målskyttet med ett långskott vid tiden 5.53. Julina Lindholm antecknades för assisten. Blue Fox fortsatte att jobba och skapade chanser, men skotten gick antingen över, på målvakten eller i ramverket.

Som det så ofta går när man inte sätter sina chanser så åker man istället på baklängesmål och det gjorde även Blue Fox. Steelers gjorde under den andra halvan av första perioden två mål. Först Marika Ojala på passning av Meri Mäkinen och därefter Erika Laine igen på passning av Meri Mäkinen.

Tränarteamet poängterade i första periodpausen att man var på rätt väg. Man skapade trots allt gott om chanser och det var bara en tidsfråga innan bollarna skulle börja gå i mål.

Blue Fox fortsatte att trumma på och fem minuter in perioden kom kvitteringen. Simon Blom sköt ett skott från vänsterkanten som Viivi Laine i Steelers-målet inte fick tag på och bollen rullade sakta, sakta i mål.

Fyra minuter senare gjorde Emma Vähäkangas 3-2 på passning av Jessica Storskrubb. Tyvärr stod sig ledningen inte så länge. Hemmalaget drog nämligen på sig ett straffslag. Saimi Lehto fick förtroendet i Steelers och hon kvitterade till 3-3 med ett lågt skott.

Jessica Storskrubb jobbade och slet och spelade fram till två mål.

Vid 32.27 återtar Blue Fox ledningen. Jessica Storskrubb sliter sig lös på högerkanten och passar in i mitten till Emma Vähäkangas som sveper in 4-3. 47 sekunder senare ökar Lena Giller på till 5-3 på passning av Suvi Hautala. Inga fler mål görs i den andra perioden och lagen går till pausvila med ställningen 5-3.

Knappt tre minuter hade passerat av tredje perioden när Steelers åkte på en utvisning för för många spelare på planen. Tyvärr kunde hemmalaget inte utnyttja det och då gick det som det ofta brukar göra, motståndarna gör mål. Ruut Hapamäki reducerade på passning av Erika Laine, ställningen var 5-4 och plötsligt var det nerv i matchen igen.

Då steg hemmalagets kapten Lotta Rolander fram och visade vägen. Vid 49.37 utökade hon nämligen ledningen till 6-4 på passning av Lena Gillberg. Målet skulle dessutom visa sig vara dagens vinstmål.

I matchen kom ännu två mål. Vid 49.49 reducerade Saimi Lehto till 6-5 på passning av Sanna Härkönen och vid 55.48 gjorde Lina Nyby 7-5. Ett förlösande mål för Nyby som tidigare under matchen bränt en del fina mållägen.

Vinsten var oerhört viktig för Blue Fox damerna på många olika plan. Laget lyckades bryta en fem matcher lång förlustsvit och man hittade tillbaka till sin egen spelidentitet. Samtidigt var det viktigt för hela lagets självkänsla, nu vet man att man är med i topp-fyra-kampen igen.

Blue Fox damerna fortsätter med ny match på söndag kl. 16.00 när Hatsina från S:t Michel kommer på besök till Stjärnhallen. Ta på dig nåt blått och kom på match! #blåtthjärta

Senast uppdaterad lördag, 19 januari 2019 23:15