Blårävarna hårdare än stål

Blue Fox damerna besegrade Steelers med 7-6 på övertid i Tavastehus. Vinstmålet gjordes av Lina Nyby på passning av Johanna Strömsholm. Periodsiffrorna i matchen skrevs 3-2, 1-2, 2-2 och 1-0.

Suvi Hautala prisbelönades i Blue Fox.

Det var hemmalaget som öppnade bättre och efter drygt en minut öppnade Salla Julkunen målskyttet på passning av Sanna Härkönen. Knappt fm minuter var spelade när Simone Blom kvittera på passning av Noora Lapinkoski. Fem minuter senare var samma duo framme igen. Den här gången med Lainkoski som målskytt och Blom som framspelare. Knappt en minut senare, vid tiden 11.09, ökade Susanna Österman till 3-1 för gästerna. Jessica Storskrubb antecknades för passningspoängen. Julkunen som öppnat målskyttet kom ännu åt att reducera till 2-3 vid tiden 16.10. Tränaren Andreas Nyby var inte helt nöjd med det egna lagets spel i den första perioden trots att man ledde matchen.

I mitten på den andra perioden ökade Tanja Rintamäenpää på ledningen för Blue Fox till 4-2. Vid 35.32 utvisades Sophie Björk för slag på klubba och det utnyttjade hemmalaget. Sanna Koponen prickade målet när 37.00 stod på matchklockan. Rosa Huuskonen spelade fram. I det efterföljande bytet tilldömdes hemmalaget en straff. Den tog Sanna Härkönen hand om och plötsligt var matchen kvitterad, 4-4.

I början på den tredje perioden gick hemmalaget för andra gången i matchen upp i ledning. Sanna Koponen målskytt och Heidi Förell framspelare. Vid 46.39 tilldömdes Blue Fox en straff och Evelina Rudnäs fick chansen, men tyvärr gick skottet över. 22 sekunder senare var matchen trots allt kvitterad. Suvi Hautala hittade rätt på passning av Lina Nyby. När Rosi Sandin utvisades för farligt spel vid tiden 55.36 fanns det risk för att hemmalaget skulle återta sin ledning. Så blev det däremot inte, för Blue Fox lyckades göra mål i numerärt underläge. Suvi Hautala såg med sitt andra mål för kvällen till att Blue Fox återtog ledningen. Johanna Strömsholm var framspelare. Tyvärr lyckades Blue Fox inte freda sitt mål under resten av utvisningen och Sanna Härkönen kvitterade matchen till 6-6 vid tiden 56.59 på passning av Salla Julkunen. Inga fler mål under ordinarie matchtid och matchen gick därmed till förlängning.

Vid 62.25 kom avgörandet i matchen. Johanna Strömsholm passade in i slottet till Lina Nyby som med ryggen mot mål slog in bollen vid bortre stolpen.

Lina Nyby gjorde vinstmålet i förlängningen.

Andreas Nyby klagade efter matchen på domarna som han tyckte tillät för mycket slag på klubborna. ”Motståndarna pressade oss väldigt högt och när det dessutom tilläts spela fysiskt och slå på klubban utan reaktion från domarna så var det klar fördel för hemmalaget.”

Suvi Hautala utsågs till bästa spelare i Blue Fox av värdarna och hon fick även lagets interna pris, den numera välkända, rävmössan.

På söndag kl. 17.00 fortsätter Blue Fox damerna matchandet i S:t Michel, där Hatsina står för motståndet.

Senast uppdaterad söndag, 21 oktober 2018 00:27