Damerna tar sig an Classic

På söndag åker Blue Fox damerna till Tammerfors för att i finska cupen möte ligalaget Classic. Matchen blir en utmaning för damerna som möter förra årets cupmästare och ligatvåa.

Målvakten Hannah Pekkarinen har inlett säsongen starkt och varit en av grundpelarna i Blue Fox damlag.
Foto: Johanna Åman

Blue Fox damerna har inlett säsongen på bästa möjliga sätt med två vinster. Förra helgen besegrade man LoSB med 8-2 och SB Vantaa med 6-2.

Bästa poängplockare efter två matcher är Lina Nyby med 4+2 och Lena Gillberg med 3+3. Suvi Hautala har 2+2, medan både Simon Blom och Julina Lindholm har 1+2. Rosi Sandin har stått för två mål och Noora Lapinkoski har 1+1. Hannah Pekkarinen har stått för två toppmatcher och har räddningsprocenten 91,3.

Classic har inlett seriespelet en aning knaggligt. Efter tre spelade matcher har man bara tre poäng. Man inledde seriespelet med att möta förra säsongens ligamästare SB-Pro och då blev det en klar förlust med 8-3. Sen förlorade man också mot SSRA med 5-2. I den tredje matchen för säsongen skärpte man till sig och tog en klar vinst med 10-3 mot ÅIF. Classic spelar ännu på lördag en hemmamatch i ligan mot NST.

Bästa poängplockare i Classic är slovakiskan Michaela Sponiarova som efter tre spelade matcher har poängen 4+5. Salla Suomela har bara spelat en match, men i den stod hon för fem mål vilket får räknas som helt godkänt. Trea i den interna poängbörsen är en annan slovakiska, Denisa Ferencikova, med 2+2 på tre spelade matcher. Anna-Maria Linnoinen har vaktat målet i lagets alla tre matcher och har räddningsprocenten 76,56.

Classic har försvagats kraftigt från förra säsongen. Borta är landslagsspelare som Nina Rantala, Eliisa Alanko, Ella Alanko och Sanni Nieminen. Med bara dessa spelare försvann 100 mål från förra säsongen.

Blue Fox damerna går stärkta av förra helgens två vinster till match mot Classic med tillförsikt. Blue Fox har allt att vinna i denna match där ligalaget Classic kan räknas som klar favorit. För Blue Fox gäller det att våga spela sitt eget spel och inte bara backa hemåt.

Matchen mellan Classic och Blue Fox spelas i Tampere Areena med start kl. 18.00 på lördag. Det går även att följa matchen via Tulospalvelu.

Senast uppdaterad lördag, 13 oktober 2018 12:36