Sista etappen kvar för damerna

Efter en intensiv lördag står det nu klart att damerna är klara för den tredje och sista kvalomgången. Där möter man Josba från Joensuu i bäst av tre matcher. Matchserien inleds i Joensuu inkommande lördag och fortsätter i Stjärnhallen på söndag. Vid behov spelas en tredje och avgörande match i Joensuu på påsklördagen.

Damerna inledde lördagen med match mot Papas från Kajana. Damerna inledde mycket bra och man hade ledningen med 1-0 efter den första perioden. Blue Fox höll sedan ledningen genom hela matchen trots att Papas kom hårt i den tredje perioden. Matchen slutade 5-3 till Blue Fox.

Poängplockare: Ida Sundelin 2+0, Julina Lindholm 1+1, Johanna Strömsholm 0+2, Sofia "Moppi" Caldén 1+0, Tove Kjellman 1+0, Rosi Sandin 0+1.

Den andra matchen blev betydligt tuffare när damerna ställdes mot Loisto från Åbo. Motståndet var det svåraste Blue Fox mött på under säsongen. Matchen var fartfylld med hårt spel och många utvisningar. Motståndarna drog redan i ett tidigt skede av matchen på sig ett rött kort, efter att man sparkat en Blue Fox spelare i magen. Loisto är ett ungt och skickligt lag så Blue Fox fick jobba hårt för att hänga med. I början av tredje perioden gjorde Loisto 4-1 och Blue Fox hade en brant uppförsbacke. Blue Fox fick nu visa prov på starkt lagarbete och inom loppet av ca 6 minuter hade Blue Fox kvitterat matchen till 4-4, vilket även blev slutresultatet.

Poängplockare: Lindholm 0+2, Sundelin 1+0, Calden 1+0, Simone Blom 1+0, Kjellman 1+0, Strömsholm 0+1, Sandin 0+1.

Inför sista matchen var vidare kval redan klart. För att vinna dagens grupp krävdes en 11 måls vinst mot SB-Pro II från Nurmijärvi. Blue Fox hade svårt att hitta den rätta glöden i matchen med en tung dag i bagaget. Publiken bjöds inte på något fin lir men fick i alla fall se en vinst av hemmalaget. Slutresultatet i matchen blev 7-3.

Poängplockare: Blom 2+1, Kjellman 2+0, Lindholm 0+2, Sundelin 0+2, Pia Juhala 1+0, Sandin 1+0, Lovisa Hellman 1+0, Victoria Blomqvist 0+1.

Både Blue Fox och Loisto landade på 5 poäng efter dagen men på grund av bättre målskillnad stod Loisto som segrare. Detta innebär att Loisto får möta Pisku som kom tvåa i andra gruppen medan Blue Fox möter vinnaren Josba. De två lagen som vinner bäst av tre serien tar steget upp till division 1.

Blue Fox tackar för det stora stödet publiken gav i helgen och önskar en lika stor och entusiastisk uppslutning inkommande söndag. Välkommen på match till Stjärnhallen. Stay cool!

Senast uppdaterad tisdag, 04 april 2017 08:51