En rapport från damfronten

Nätterna blir mörkare, kvällarna svalare, skolorna börjar och Juthbackamarknaden närmar sig. Utöver detta kommer även det vi ser mest fram emot, nämligen innebandysäsongsstarten, närmare. Eller egentligen, för damernas del, startade träningssäsongen reda i juni. Under sommarmånaderna har damerna tränar flitigt med elitgruppen, 6 gånger i veckan.

Damlaget har testat på vatteninnebandy i sommar.
Foto: Johanna Åman

Lördagen den 2 augusti hade damlagsgänget lite speciella aktiviteter på schemat. Hemlighetsmakeriet var stort och en nyfiken skara samlades bakom Stjärnhallen på eftermiddagen. Etapp 1 på dagen var en marsch ner till Andra Sjön under ledning av tränare Björkholm. Väl nere vid vattnet tog dagens andra programpunkt vid, vatteninnebandy! Oj så roligt det var tyckte deltagarna och en perfekt dag för det dessutom, solen sken från en klarblå himmel. Helt enkelt att spela innebandy i vatten var det dock inte och som ett tips till andra som menar pröva, det går inte att göra det med en vanlig innebandyboll. Efter vattenbandyn fortsatte färden till kvällens slutdestination, Loppan, Segelsällskapets egna ö i Nykarleby skärgård. Där stod bastubad och grillning på schemat och fjolårskaptenen Simone Blom underhöll gänget med diverse lekar. En riktigt lyckad heldag tillsammans fick laget.

Stommen på laget var klar redan innan midsommar och vart efter sommaren lidit har en del nyförvärv, eller återvändare, anslutit sig till truppen. En av de viktigaste är kanske målvaktslöftet Isabella Helsing som förra säsongen spelade med ligalaget OLS i Uleåborg. Helsing återvänder till hemtrakterna i väntan på en knäoperation och hon har beslutat sig för att dra på sig den blåa dressen. Vi hoppas att operationen lyckas väl och i sådana fall kan hon vara med och vakta rävhonornas bur under större delen av säsongen.

Utöver Helsing finns även duktiga målvakten Hannah Pekkarinen kontrakterad för Blue Fox. Eftersom en och annan underskrift ännu saknas i damleden så väntar vi med att offentliggöra spelarlistan, klart är dock att lagets stomme hålls intakt och kring 15 utespelare med kontrakt finns med i leden. Kenneth Björkholm fortsätter som lagets tränare och siktet är, som bekant, inställt på division ett-innebandy. Johanna Åman fungerar som damlagets lagledare. Säsongens första turnering är inprickad i kalendern den 4.10 i Alavus.

Senast uppdaterad onsdag, 13 augusti 2014 08:24