Damerna tar sikte på en ny säsong

Efter en tung försäsong 2013-2014, kantad av många frågetecken och osäkerhet, fick Blue Fox damer till sist en bra struktur och verksamhet till stånd. Detta bäddade för lite av en mellansäsong, med många nya spelare i laget, okänd serienivå för många och nygamla motståndare för en del.

Säsongen flöt på bra, med flertalet fina vinster, det enda laget damerna egentligen hade verkliga problem med i division 2 i Österbotten var ”ärkerivalerna” Crusaders från Korsholm. Detta gjorde att damerna slutade som serietvåor och fick kvala vidare mot dels Crusaders och dels två lag från norra Finlands zon. I fortsättningsserien som den heter, klarade damerna sig bra och tillsammans med just Crusaders fick Blue Fox fortsätta spela på resan mot division ett. I följande kvalomgång tog dock resan slut, men framlyftas bör att damerna då äntligen där tog en vinst mot sina ”ärkerivaler” i division två. Det räckte alltså inte riktigt ända fram för damerna den gångna säsongen, men stommen i laget är god och resan mot division ett platsen har bara börjat! Säsongen avslutades traditionsenligt med bastukväll och tongångarna var övervägande positiva, många spelare är sugna på att fortsätta och gänget är taggade för att verkligen satsa ordentligt framåt.

Det finns en bra stomme kvar i laget från förra säsongen, juniorer blandat med mera erfarna spelare. Dock är truppen ännu inte tillräckligt bred, rum finns alltså för flera damspelare. Nivån på de spelare som finns är så pass hög, så innebandyerfarenhet i hög grad bör man nog ha för att platsa i laget. Även en stark vilja att faktiskt satsa på innebandyn krävs för att man skall kunna knipa sig en plats. På tränarfronten förhandlas det som bäst och förhoppningen är ett förnyat kontrakt med Kenneth Björkholm som huvudtränare, Keni tog sig an damerna inför förra säsongen och gjorde ett fint, välstrukturerat jobb tillsammans med dem. Nytt inför den stundande säsongen är att det bakom damverksamheten nu även finns en arbetsgrupp som hjälper att strukturera verksamheten.

Damernas sommarträningar inleds i mitten av maj och fokus kommer inledningsvis att ligga på fysik och teknik. En första öppen träning kommer att hållas lördagen den 10 maj kl 11.30-13.30. Damerna startar säsongen 2014-2015 med föreningens elitgrupp veckan efter den öppna träningen. Målsättningen är att damlaget skall vara sammansatt under maj månad och kontrakten påskrivna innan sommarlovet. Damernas arbetsgrupp bedriver i detta nu uppsökande verksamhet till spelare av intresse för truppen, men finns det intresserade som tror att de har vad som krävs för att kanske kunna platsa i damtruppen får de gärna ta kontakt, i dagens läge närmast till Sabina Forsbacka (044-2549459), Sofia Caldén (050-5311317) eller Johanna Åman (044-2054339). Målsättningen för laget är tydlig, det är mot en plats i division ett som vi siktar och inte bara en snabbvisit (som senast) utan vi anser att det i nejden finns ett sådant kunnande och en sådan nivå på daminnebandyn, så bara verksamheten samordnas och utvecklas så borde inte ett lag på mera bestående basis i division ett alls vara en omöjlighet.

Senast uppdaterad lördag, 03 Maj 2014 20:11