Blue Fox damerna fortsätter kvala

Blue Fox damerna får fortsätta kvala till division 1 efter att de i dagens matcher spelat oavgjort mot Crusaders och besegrat både OLS II och HauVe.

Damerna tackar motståndarna i Kempele.
Foto: Johanna Åman

Damerna inledde kvalet med att spela mot Crusaders från Korsholm som man tidigare under säsongen inte lyckats ta poäng av. Efter en spännande drabbning slutade matchen 3-3. Målgörare för Blue Fox var Jessica Storskrubb, Rosi Sandin och Linda Ingerström.

I den andra matchen mötte damerna OLS II som man kunde besegra med klara siffror 8-3 efter perioderna 4-1, 2-1 och 2-1. Målgörare i matchen var: Tove Kjellman x 2, Janina Penttinen, Sabina Svenns, Simone Blom, Rosi Sandin, Julina Lindholm och Sofia Caldén.

I den sista matchen krävdes vinst mot Haukiputaan Veto för att säkra fortsatt kval och det grejade damerna. Matchen slutade 6-2 efter perioderna 2-1, 3-0 och 1-1. Målgörare för Blue Fox var: Emelie Penttinen x 2, Celine Hellström, Jessica Storskrubb, Janina Penttinen och Sofia Caldén.

Vi ringde upp tränaren Kenneth Björkholm när damlaget var på väg hemåt med buss och han berättade att det var Blue Fox och Crusaders som gick vidare från kvalgruppen. – 3-3 mot Crusaders var ett rättvist resultat, de är lite vassare än oss framför mål och bättre på att utnyttja sina chanser, men det var en jämn match. I de två andra matcherna springer vi ifrån motståndarna. De har kanske lite bättre teknik än oss, men vi har betydligt bättre fysik och fart än våra motståndare. Vi lyckades skapa flera kontringar mot både OLS II och HauVe och när vi vände spelet så hann de inte alls med. OLS II spelade dessutom med bara nio utespelare och det orkar man inte med i tre matcher på samma dag.

Kvalet fortsätter 29 eller 30 mars med en tre nya fyralagsgrupper där de två bästa lagen från varje grupp går vidare. De tre gruppettorna kommer att möta varsin grupptvåa i bäst av tre matcher och vinnarna stiger till division 1.

Blue Fox kommer att ansöka om hemmaturnering till 29 eller 30 mars, men vi får se vad förbundet beslutar.

Senast uppdaterad måndag, 17 mars 2014 10:48