Sammandrag från damernas match Blue Fox – Steelers

Blue Fox inledde med att spela med två femmor, och hade mera bollinnehav i början av matchen. I mitten av första perioden fick Kajsa Ojala dock en tvåminuters utvisning och det utnyttjade Steelers direkt: 0 – 1 på frislag efter 7.28.

Efter ytterligare knappa tre minuter, vid tiden 10.15 var det dags för gästerna att utöka sin ledning till 0 – 2. Efter detta gick Blue Fox upp till tre kedjor, och målvakten Isabella Helsing gjorde flera kvalificerade räddningar på raken, bl.a. ett friläge som hon parerade snyggt. Sabina Svenns hade också flera chanser framåt, men närmare än ett skott i stolpen kom man inte en reducering i första perioden.

Efter 24.05 spelade minuter fick alla 166 personer i publiken äntligen se hemmalaget göra mål, och det var Sabina Svenns som fick in en styrning och på resultattavlan stod det 1 - 2. Spelet var stundtals ganska fysiskt med en hel del avblåsningar som följd. Nu pressade Blue Fox motståndarna på bredare front, och det resulterade genast i fina chanser. Men trots alla målchanser och att Blue Fox styrde spelet under större delen av andra perioden så gav det inga flera mål.

I tredje perioden blev Steelers genast mer aktiva i sin press, och Blue Fox fick inte uppspelet att fungera lika bra som i andra perioden. I mitten av perioden fick Blue Fox power play, men det resulterade inte i några mål. Samma sak gällde någonn minut senare då Alexandra Sjöblom blev utvisad för farligt spel. När två minuter återstår av matchen tar Blue Fox time out, men trots stor press så lyckas man inte vända matchen den här gången. Sett till matchen som helhet så skulle Blue Fox helt klart ha varit värda poäng idag. Dagens matchvärd var Prevex och från hemmalaget belönade de Suvi Hautala som bästa spelare.

Enligt lagkaptenen Kajsa Ojala kunde laget verkligen känna publikens stöd. ”Det var roligt att spela på hemmaplan efter sex bortamatcher. Trots att vi förlorade gjorde vi en fin insats, det är en jämn serie och marginalerna är små. ”säger Ojala och fortsätter: ”Alla lag har en svacka någon gång, och nu har vi haft vår. Glöden har kommit tillbaka.”
Det bådar gott inför fortsättningen av säsongen! Blue Fox damer fortsätter med hemmamatch inkommande lördag 1.12 kl. 16 och då står LoSB för motståndet. Kom med och heja damerna till seger!

Senast uppdaterad torsdag, 10 januari 2013 10:28