Kvalserien utjämnad

Kvalserien mellan Blue Fox damer och SC Top från Riihimäki är nu utjämnad till 1-1 i matcher. SC Top vann den första matchen i Riihimäki på lördag med 3-1, men Blue Fox kunde vinna söndagens match med 5-4 efter straffar.

Simone Blom till höger i bild satte två straffar efter ordinarie matchtid.

SC Top kunde i den första perioden gå upp i en 0-2 ledning. I den andra perioden bättrade Blue Fox på märkbart i anfallsspelet och kunde gå upp i ledning med 4-2. När 1,5 minut återstod av matchen kunde SC Top både reducera och kvittera och matchen gick till förlängning. Förlängningen förblev mållös och matchen gick till straffar. Blue Fox satte sina två första straffar och Isabella Helsing räddade SC Top:s försök. Sen satte SC Top tre straffar i rad och Blue Fox sista straffskytt Alexandra Sjöblom var tvungen att sätta sin straff. Sjöblom var iskall och satte sin straff högt över motståndarmålvakten. Straffläggningen fortsatte nu med sudden death och SC Top fick inleda. När SC Top:s målskytt misslyckades fick Simone Blom chansen att avgöra matchen. Simone Blom som redan satt en straff gjorde inget misstag och därmed var Blue Fox vinnare i matchen!

Senast uppdaterad torsdag, 10 januari 2013 10:28