Damerna fortsätter kvala

Damerna blev andra i sin kvalgrupp till division 1 i Tammerfors senaste helg. Det betyder att damerna får fortsätta kvala mot ett lag från division 1. Motståndare har nu utsetts och det är SC Top från Riihimäki. Den första matchen spelas nu på lördag i Riihimäki och på söndag kl. 16.00 blir det kvalmatch i Stjärnhallen i Nykarleby.

Maria Hillberg har varit poängbäst i damlaget i division 2.
Foto: Arkiv/Glenn Hägg


SC Top slutade nästsist i den östra zonen av division 1. SC Top låg på sista plats i tabellen inför den avslutande serieomgången, en poäng efter SSV, men i den sista matchen möttes de två lagen och SC Top lyckades besegra SSV med 3-2 och därmed rädda sig till en kvalplats. SC Top slutade på 12 poäng efter 21 spelade matcher. Laget hade 5 vinster, 2 oavgjorda matcher och 14 förluster med målskillnaden 65-94.

Poängbäst i SC Top var Henna Orava med 15+4=19 poäng på 17 matcher. Hon följdes närmast av Henna-Riikka Leppänen med 9+6=15 poäng på 21 matcher och Heidi Förell med 3+10=13 poäng på 18 matcher.

Blue Fox damer var helt överlägsna i division 2 Österbotten och gick obesegrade igenom serien. Laget slutade på 29 poäng på 15 spelade matcher, genom 14 vinster och en oavgjord match. Målskillnaden var smått förkrossande, 71-21.

I Blue Fox var Maria Hillberg poängbäst i division 2 med 10+9=19 poäng. Hon följdes närmast av Alexandra Sjöblom med 6+6=12 poäng och Sofia Caldén med 9+2=11 poäng.

Kvalet i Uleåborg som spelades lördag 25.2 mot de två bästa lagen från norra Finland och SB Vaasa 2 lyckades damerna även gå obesegrade igenom. I det fortsatta kvalet i Tammerfors där de bästa division 2 lagen från hela Finland möttes hade Blue Fox inte lika bra flyt. På lördagen inledde man med en förlust mot Joutsenon Kataja, varefter man besegrade Lovisa Tor. I lördagens sista match blev det förlust mot Classic II. Damerna bättrade på betydligt till söndag och besegrade både Hangon Hyrskyt och redan uppflyttningsklara Sheriffs från S:t Karins. Därmed hade man säkrat en fortsatt kvalplats mot ett division 1-lag.

Där är vi nu. Blue Fox damer ska spela kval mot SC Top. På söndag kan du visa ditt stöd för daminnebandyn i Nykarleby genom att komma till Stjärnhallen kl. 16.00. Matchen spelas i 3 x 20 min och inträdet är 5 € (2 €). Visa ditt stöd, klä dig i blått!

Mera info om SC Top hittar du på lagets hemsida.

Blir det en tredje match spelas den i Nykarleby lördag 17.3.

Matchvärd:


Senast uppdaterad torsdag, 10 januari 2013 10:28