Fyra nya poäng till damerna

Blue Fox är fortfarande obesegrade i damernas division II, och har vunnit alla sin matcher hittills i år. Damerna har lyckats göra 28 mål framåt och Isabella Helsing i målet har endast släppt fem bollar förbi sig.

Lördagen den 12 november åkte damerna till Botniahallen i Korsholm. Där stod ISB för motståndet i den första matchen. Blue Fox höll i bollen, men ISB pressade högt. Detta ledde till att matchen hade ett högt tempo och ett fartfyllt spel. Blue Fox hade många heta chanser i den första perioden men det var ISB som lyckades sätta dit det första målet. I den andra perioden fick Blue Fox utdelning på sina skott. Alexandra Sjöblom hittade Maria Hillberg som kunde pricka in 1-1 från nära håll. Några minuter senare tog Henni Kivikangas bollen av motståndarna bakom deras mål, rundade målet, och drog upp bollen i nättaket. Ställningen var nu 2-1 till Blue Fox. I den tredje perioden blev Blue Fox spel lite svajigare och ISB fick hålla i bollen mera. Trots att ISB inte fick till några riktigt heta chanser, bjöds publiken på en spännande avslutning. Blue Fox lyckades hålla undan och vinna med 2-1.

Sundsten- Blom

Förra veckans torsdag hade Blue Fox herrar visat vasaborna i vilken stad man lirar bättre innebandy. Nu var det damernas  tur när SB Vaasa II stod för motståndet i dagens andra match.  SB Vaasa II var andra i tabellen och de hade vunnit alla sina fem matcher under säsongen. I denna match lade dock vasalaget alla sin energi på allt annat än det egna spelet. Sjöblom kunde göra 1-0 till Blue Fox efter ett friläga där hon enkelt lurat bort vasamålvakten och sedan kyligt rullat in bollen i mål. I den andra perioden var Sjöblom framspelare när Sofia Calden lade en "munsäl-backhand" som rullade in mellan benen på målvakten, 2-0. Hillberg  ökade på till 3-0 med ett skott från höger kanten, Kajsa Ojala stod för assist. Ojala fick själv sätta bollen i nätet i den tredje perioden, vid ett frislag där Camilla Söderholm passade fram bollen.  5-0 målet var nästan en exakt kopia av matchens första mål. Hillberg spelade fram Sjöblom som kom fri mot målvakten och satte än en gång bollen i mål. Ida- Maria Hägg och Laura Riikola hade i slutet av matchen en två mot en situation, vilket resulterade i ett skott från Riikola, som målvakten desvärre tog. 5-0 blev slutresultatet. Plus till Helsing i målet, och två målskytten Sjöblom.

Inga ändringar i första och andra formationen.