Storstryk för herrarna i Åbo

Det blev storstryk för herrarna i Åbo på söndag kväll. Hemmalaget FBC Turku kunde vinna mot Blue Fox med 12-4 efter perioderna 6-2, 2-2 och 4-0.

Tobias Brännbacka gjorde två mål på straff i matchen mot FBC Turku.

Matchen började bra för Blue Fox när Jonathan Sjöblom kunde göra 0-1 efter endast 4 sekunder, passningen stod Johnny Ojala för. Vid tiden 1.29 kunde FBC Turku kvittera genom Jarno Laaksonen på pass av Joni Lempiäinen. Sen fortsatte målen att trilla in för hemmalaget och vid tiden 7.02 var ledningen uppe i 4-1. Blue Fox tog i det här skedet time out, men det hjälpte föga. Vid tiden 8.39 ökade Juha Tauriainen på till 5-1 på pass av Joni Iivonen. Vid 13.06 kunde Jarno Laaksonen pricka in sitt tredje mål i matchen. Målet kom på straff. I periodens slutminutrar kom Blue Fox åt att reducera genom Anton Kallvik på pass av Thomas Enkvist. Ställningen efter första perioden var 6-2 till FBC Turku.

Vid tiden 22.00 kunde Juha Tauriainen utöka hemmalagets ledning till 7-2. Passningen stod Matti Keltanen för. Blue Fox böt samtidigt sin målvakt. Ut gick Mikael Enlund och in kom Robin Strömsnäs. Vid 27.52 fick Robin Strömsnäs vittja sitt mål för första gången. Målskytt var igen Jarno Laaksonen på pass av Teemu Vainio. Vid 30.55 tilldömdes Blue Fox ett straffslag som Tobias Brännbacka fick förtroendet att ta hand om. Brännbacka gjorde inget misstag och ställningen var 8-3. Vid 31.42 blev Blue Fox tilldelade sin andra straff i matchen och även denna gång kunde Tobias Brännbacka pricka in bollen i mål. Ställningen efter andra perioden var 8-4.

Vid tiden 45.52 drog Markus Backlund i Blue Fox på sig en utvisning för protest. FBC Turku kunde utnyttja läget och vid tiden 47.07 kunde Juha Tauriainen föra upp FBC Turku i en 9-4 ledning. Vid tiden 52.08 plockade Blue Fox ut sin målvakt och 28 sekunder senare kun Aku Kuikka slå in 10-4 i tomt mål. Vid tiden 54.42 tilldömdes FBC Turku ett straffslag som Jarno Laaksonen tog hand om. Laaksonen kunde därmed pricka in sitt femte mål för kvällen. Vid tiden 55.40 kunde Matti Keltanen skjuta in kvällens sista mål och fastställa slutresultatet till 12-4. FBC Turkus målvakt Joni Suomela gjorde en toppmatch och stod för 38 räddningar på 42 skott, vilket gav en räddningsprocent på 90,48. Motsvarande sifforor för Blue Fox målvakter Mikael Enlund och Robin Strömsnäs var 40 räddningar på 52 skott vilket gav räddningsprocenten 78,43.