Toppmatch i Stjärnhallen

Det blir toppmatch i Stjärnhallen på lördag när FBT Pori kommer på besök. FBT Pori leder för tillfället division 1 västra med 20 poäng på 12 matcher. Pori spelade dessutom förra säsongen i Salibandyliiga.

Rami Isomäki får göra comeback i matchen mot FBT Pori.

FBT Pori har denna säsong förlorat endast två matcher av 12 spelade. Förlusterna kom 24.10 mot AFC från Åbo och 13.12 i den sista matchen för juluppehållet mot FoSu från Forssa. Laget har en målskillnad med 78 gjorda och 47 insläppta mål. FBT är överlägset bäst vad gäller insläppta mål, närmast är Blue Fox med 60 insläppta mål. FBT Pori och Blue Fox möttes 11.10 i Björneborg och då utgick FBT som vinnare med siffrorna 5-2. FBT Pori är seriens näst effektivaste lag när det kommer till numerärt överläge. Det tar i medeltal 3.35 minuter för laget att göra mål i numerärt överläge. Det här betyder att FBT gör mål på varannat power play. FBT är sen också seriens bästa lag när det kommer till spel i numerärt underläge. Det tar i medeltal 9.09 minuter för motståndarna att få mål på FBT Pori i power play. Blue Fox är i denna statistik på andra plats med 8.02 minuter.

Bästa poängplockare i FBT Pori är Miikka Läntinen med 10 + 8 = 18 poäng på 11 matcher. Därefter kommer Toni Läntinen med 4 + 12 = 16 och Mikael Boelius med 11 + 4 = 15. Intressant är att alla dessa tre spelare är fd. SBS Pori spelare som flyttat över till FBT. Flyttat över från SBS Pori har även den karismatiske tränaren Ismo Läntinen som brukar bjuda upp till show a la Juhani Tamminen

För Blue Fox blir det här en mycket viktig helg. På lördag möter man FBT Pori hemma och på söndag bär det av till Åbo för match mot FBC Turku. Laget har enligt tränaren Markus Åbb tränat bra under julhelgen. Rami Isomäki är tillbaka i laguppställningen och han kommer enligt Åbb att få inleda som back. Isomäki ådrog sig en knäskada 30.11.2008 i en match mot Woodcutters. Skadan har alltså hållit Isomäki borta från innebandy i mera än ett år.

Höstsäsongen avslutades med ett tufft derby och nu får vi inleda vårsäsongen med en toppmatch säger Markus Åbb. –Det här kan bli en av de bästa matcherna som spelas i Stjärnhallen den här säsongen. Jag hoppas att vi lyckas skapa samma typ av intensitet både på planen och vid sidan av plan som vi hade i matchen mot Indians.

När vi ser på serietabellen så säger den en hel del om dagens FBT Pori fortsätter Åbb. –FBT har gått från vinst till vinst. Jag tycker det är dags att vi prickar in FBT Poris tredje förlust för säsongen eller vad tycker publiken?