Bortavinst mot FoSu

Det blev vinst för herrarna mot FoSu i Forssa på lördag kväll. Matchen slutade 4-8 till Blue Fox efter perioderna 0-2, 1-4 och 3-2.

Anton Kallvik gjorde sitt första mål i division 1 i matchen mot FoSu.

Blue Fox tog ledningen tidigt i den första perioden. Klockan hade hunnit ticka till 1.02 när 17-årige Anton Kallvik äntligen fick göra sitt första mål i division 1. Passningen stod Jarno Pahkakangas. Kallvik gjorde en väldigt lovande försäsong där han gjorde mål i varenda träningsmatch. Inledningen i division 1 har varit lite trögare för Kallvik, men vi får hoppas att det släppte nu och att målen börjar trilla in i jämn takt. Vid tiden 17.12 drog FoSu på sig en utvisning eftersom de hade för många spelare på planen. Det numerära överläget kunde Blue Fox utnyttja alldeles i slutet genom Kim Nyström på pass av Jori Isomäki. Ställningen var 0-2 till Blue Fox efter första perioden.

Vid tiden 23.27 kunde Mikael Nyvall pricka in sitt tredje mål för säsongen. Passningen stod kaptenen Kim Nyström för. Direkt i följande byte vid tiden 23.53 var Juhopekka Pietilä påpassligt framme och kunde föra upp Blue Fox till en 0-4 ledning på pass av Anton Kallvik. Vid tiden 30.29 drog Mikael Nyvall på sig en utvisning för förhindrande av spel. Blue Fox klarade av det numerära underläget och Nyvall kunde komma rakt från utvisningsbåset för att göra 0-5 på pass av Johnny Ojala. Vid 37.56 drog FoSu på sig en utvisning för slag på klubba och Blue Fox fick möjlighet att spela resten av perioden i numerärt överläge. Tyvärr skulle det visa sig att FoSu var på hugget under det numerära underläget och Petri Heino kunde reducera till 1-5 på pass av Kari Kauppi vid tiden 38.19. När endast 26 sekunder återstod av perioden kunde Kim Nyström med sitt andra mål för kvällen föra upp Blue Fox i en betryggande 1-6 ledning på pass av Johnny Ojala.

Vid tiden 45.51 fick Juha Laitila i FoSu äntligen presentera sig och reducera till 2-6 för hemmalaget på pass av Pasi Huhtinen. Vid 52.37 ville Petri Heino utöka sin målskörd och prickade in 3-6 på pass av åldermannen Petri Mäkeläinen. Drygt två minuter senare ville även Juha Laitila bli tvåmålsskytt och även denna gång var det Pasi Huhtinen som stod för framspelningen. Efter det valde FoSu att ta ut sin målvakt och Johnny Ojala fick möjligheten att slå in två mål i tomt mål. Vid tiden 59.43 fick Johnny Fredriksson ännu möjligheten att utöka vinsten på en straff, men tyvärr kunde han inte upprepa bedriften från matchen mot USB. Matchen slutade därmed 4-8 till Blue Fox. Tomi Aaltonen i Fosu stod för 32 räddningar i matchen medan Mikael Enlund i blårävarnas mål hade 26 ingripanden.