Nyfött Blue Fox tog viktig vinst

Det var ett helt annat Blue Fox som steg in på planen mot Indians än i matchen mot USB för en knapp vecka sen. Nu var det fart och fläkt från första stund. Matchen slutade 6-4 till Blue Fox efter perioderna 1-2, 2-1 och 3-1.

Robin Holländer nr 22 stod för vinstmålet i matchen mot Indians.

Det var ny taktik och nya kedjor som gällde för Blue Fox i matchen mot Indians. Blue Fox valde att pressa och stressa sin motståndare högre upp i banan och även om det inte lönade sig i första perioden så skulle det visa sig vinnande i längden. Indians kunde inleda målskyttet efter 8.22 när Valtteri Nurmi kunde pricka in 1-0 på pass av Jani Normala. Vid 12.38 kunde Indians utöka sin ledning Mika Förell på pass av Antti Lepola. I slutet av perioden vid tiden 17.24 kunde Jarno Pahkakangas driva upp bollen längs med högra kanten och slå en studsande passning till mitten som den nyblivne anfallaren Jimmy Sved kunde slå in. I slutet av den första perioden drog Tobias Brännbacka i Blue Fox på sig en utvisning för fasthållning, men Indians kunde inte utnyttja utvisningen i den första perioden.

Period 2

Indians fick alltså inleda den andra perioden i numerärt överläge. Perioden hann bara bli 33 sekunder gammal innan Stefan Korhonen från bakom mål kunde passa mellan hemmalagets back och målstolpe till Antti Lepola som petade in bollen mellan benen på Mikael Enlund i Blue Fox målet. Blue Fox fortsatte trots baklängesmålet att pressa högt och vid tiden 21.43 fick laget ett frislag från högra offensiva hörnet. Johnny Ojala var snabb att slå frislaget till Jori Isomäki längs med sargen och Isomäki kunde prickskjuta in reduceringen till 2-3. Kvitteringen till 3-3 kom också den på ett frislag/inslag. Denna gång från det egna högra hörnet. Jori Isomäki var snabb att uppfatta att Indians valde att byta och spelade till en ledig Jimmy Sved mitt på planen. Sved tog några steg framåt och avlossade ett skott som Indians målvakt lämnade retur på. Först på returen var Tobias Brännbacka som kunde peta in kvitteringen till 3-3.

Period 3

Vid 40.23 drog Mikael Nyvall i Blue Fox på sig en utvisning för fasthållning. Vid 41.40 var Johnny Ojala på väg att rinna igenom i numerärt underläge, men Tommi Rosendahl i Indians lyckas slå undan klubban i sista sekund. Publiken ropar på straff, men domarna dömer tveklöst två minuter till Rosendahl. Vid det efterföljande frislaget framför Indians målet schabblar Blue Fox med bollen och Indians kan kontra. En Indians spelare driver upp bollen längs med vänstra kanten passar in den framför mål där Sami Verkkoperä kan skarva den vidare till Janne Puhakainen som kan peta in bollen vid vänstra stolpen. Målet kommer vid tiden 41.55. Endast 14 sekunder senare kan Blue Fox kvittera. Johnny Ojala har bollen bakom motståndarmålet och försöker få in den köksvägen. Returen går ut till Jakob Klingenberg som är kylig och passar tillbaka till Ojala som kan pricka in bollen över Ville Jokinen i Indians målet. Vid tiden 45.49 kan Blue Fox för första gången gå upp i ledning i matchen. Jakob Klingenberg har bollen vid mittpunkten och slår en bra passning till Robin Holländer som sökt sig ut till högra kanten. Holländer skjuter direkt på passning och bollen går spikrakt upp i bortre krysset. Vid 56.19 begär Indians time out och publiken ska nu få några spännande minuter. Vid 57.54 drar Markus Backlund i Blue Fox dessutom på sig utvisning för farligt spel och det blir ännu mera spännande när Indians plockar ut sin målvakt för att spela 6 mot 4. Jarno Pahkakangas lyckas dock erövra bollen på egen planhalva. Han slår en lång lyra som Johnny Ojala kan plocka ner med klubban trots att han trängs av två indianer. Sen är det en lätt uppgift att rulla in bollen i öppet mål. 6-4 till Blue Fox vid tiden 58.31.

Det var ett verkligen taggat Blue Fox som spelade till sig två poäng idag. Mest övertygande spelade den nykomponerade tredjeformationen där backarna Jimmy Sved och Robin Holländer fått nya uppgifter och spelade i anfallet tillsammans med Tobias Brännbacka. Målvakten Mikael Enlund gjorde också ett flertal matchavgörande ingripanden.

Prisbelönade i matchen blev Jimmy Sved i hemmalaget och Jani Normala i Indians.

- Jag tycker att alla lyckades idag, säger tränaren Markus Åbb efter matchen. Hela laget spelade bra, säger han vidare. Det är kanske så att när man har lite spelare att tillgå så kämpar alla lite extra. Det kändes väldigt bra att vinna mot en av seriens favoriter. Vi hade ett möte med tränarteamet och lagets kaptener efter vår förra match och beslöt då att ändra på vårt spel. Vi beslöt att bli mera aktiva och resultatet ser ni idag. Vi har den bästa hemmapubliken i division 1, men det är sällan som det blir riktig toppenstämning. Jag tror att det kan bero på att vi ofta spelat en lite passiv innebandy. Idag bjöd vi på aktivt spel och publiken var verkligen med på noterna. Stort tack till publiken för det!