Förlust i derbyt mot Woodcutters

Det blev en knapp förlust för Blue Fox herrar i lokalderbyt mot Woodcutters från Vasa på fredag kväll. Matchen slutade 4-3 efter periodsiffrorna 0-1, 3-1 och 1-1.

Markus Backlund gjorde matchens sista mål för Blue Fox.

Blue Fox kunde ta ledningen i matchen efter spelade 17.43. Målet kom i numerärt överläge genom Kim Nyström på pass av Jori Isomäki.

I den andra perioden kunde Woodcutters både kvittera och rycka ifrån. Vid spelade 21.58 kvitterade Joona Kukko på pass av Petteri Mäki-Jokela. Vid 22.20 drog Blue Fox på sig en utvisning. Vid 24.52 kunde Woodcutters gå upp i ledning genom Joona Kukko på pass av Timo Kukko. Vid 30.15 kunde Woodcutters utöka sin ledning till 3-1 genom Taneli Töyli på pass av Lasse Mäkinen. Efter spelade 32.47 kunde Blue Fox reducera genom Jarno Pahkakangas på pass av Tuomas Puutio. Ställningen var 3-2 efter två spelade perioder.

I början av den tredje perioden kunde Woodcutters gå upp i en 4-2 ledning. Målet gjordes av Mikko Kuusisto på pass av Juho Sutinen. Resten av matchen fick Blue Fox jaga en reducering. Man fick även möjlighet att spela tre numerära överlägen. Det tredje gav utdelning vid tiden 57.15 när Markus Backlund kunde pricka in 4-3 på pass av Ronnie Ludén. Då spelade Blue Fox med 6 spelare mot 4 efter att man tagit ut målvakten Mika Pirttimäki. Blue Fox fortsatte att spela med 6 utespelare resten av matchen men man lyckades inte kvittera och de två poängen blev kvar i Korsholm.

Jag trodde att Woodcutters unga spelare skulle ha svårt att vara mentalt förberedda för matchen, men det var rutinerade Blue Fox som inte var förberett säger tränaren Markus Åbb dagen efter match. Den första perioden var väldigt dålig av oss. Vi kunde ha legat under med 4-1 efter första perioden, men ledde på något underligt vis med 0-1. Egentligen var de första 30 minuterna väldigt dåliga av oss. Det finns bara en väg för oss efter den här förlusten och det är uppåt.