Ruotsista tuliaisina kolme tappiota

Blue Foxin reissun ensimmäinen ottelu päättyi tappioon, kun Umeå City IBK oli parempi lukemin 6-3 (2-1, 1-1 ja 3-1).  Vierasjoukkueen maalintekijöinä ottelussa olivat Anton Kallvik, Petteri Toivola sekä Tuomas Puutio.

Anton Kallvik teki Blue Foxin ensimmäisen maalin Umeå City IBK:ta vastaan

Umeå City aloitti maalinteon ottelussa ottelukellon näyttäessä 3.11. Maalintekijänä Peter Larsson Daniel Petterssonin unelmapassista. Ajassa 16.15 kotijoukkue kasvatti johtonsa 2-0 saman parivaljakon toimesta. Erän viimeisellä minuutilla pelikellon näyttäessä 19.07 Blue Fox kavensi Anton Kallvikin lakaistessa maalin edessä pomppineen pallon rystyllä sisään. Tilanne ensimmäisen erän jälkeen siis kotijoukkueelle 2-1.

Blue Fox saa jäähyn kun toista erää on ehditty pelata 5.49. Kello ehtii käydä vain 25 sekuntia kun Daniel Pettersson kasvattaa kotijoukkueen johdon 3-1 Mattias Hedlundin esityöstä. Ajassa 17.45 sinnikäs vierasjoukkue kaventaa tilanteeksi 3-2. Petteri Toivola lyö vapaasti  ylivoimalla pallon verkkoon Jori Isomäen ”kohtuullisesta” syötöstä ja näin toiselle erätauolle lähdetään lukemista 3-2.

Kolmatta erää on pelattu 2.33 kun Umeå City saa rankkarin vierasjoukkueen sekavan maalinedushässäkän seurauksena. Erik Forsgren laukomaan rankkaria ja pistää vaikeuksien jälkeen pallon pussiin, 4-2 Umeå Citylle. Reilut pari minuuttia tästä on Blue Foxin hyökätessä Tuomas Puutio unohtunut vartioimatta ja hän käyttää hieman yllättäen syntyneen tilanteen hyväkseen ja vierasjoukkueen taas maalin päähän. Syötön maaliin saalistaa Jonathan Sjöblom. Kolmannen erän puolenvälin tienoilla Blue Fox ottaa 2-minuuttisen ja tällä kertaa kotijoukkueelta vie vain 10 sekuntia ja pallo on jälleen maalissa. Maalintekijänä Mattias Hedlund Mats Jonssonin oivasta syötöstä. Ajassa 15.34 Peter Larsson täydentää illan ”hattunsa” tällä kertaa Mikael Zingmarkin syötöstä.

Lopputulos siis 6-3 ottelussa, jota sävyttivät useat jäähyt.

Myös Ersboda Blue Foxia parempi

Seuraavana päivänä vastaan asettui Ruotsin 1.divisioonassa pelaava Ersboda SK. Blue Fox ei päässyt ottelussa missään vaiheessa omalle tasolleen. Vastustaja peitti hyvin Blue Foxin vedot ja iski terävästi vastahyökkäyksistä. Näin ottelu Ersbodalle lukemin 4-2 (1-0, 3-1 ja 0-1). Foxien maalintekijöinä ottelussa Anton Kallvik ja Markus Backlund.

Tappio myös viimeisestä ottelusta Ruotsin maalla

Blue Fox kohtasi sunnuntaina aamuottelussa 2.divisioonan Umeå City IBF:n. Koko turnauksen tökkinyt maalinteko oli edelleen vaikeaa ja näin ottelu päättyi Foxien selvästä hallinnasta huolimatta 6-5 Umeå City IBF:lle. Maalintekoon tullaankin keskittymään tulevissa harjoituksissa erityisesti, sillä salibandyotteluita on vaikea voittaa näillä maalimäärillä.

Käännös: Juhopekka Pietilä