Blue Fox åkte på förlust mot Umeå City

Det blev förlust i första matchen i Sverige. Umeå City IBK var bättre med siffrorna 6-3 efter perioderna 2-1, 1-1 och 3-1. Målskyttar för Blue Fox var Anton Kallvik, Petteri Toivola och Tuomas Puutio.

Anton Kallvik gjorde första målet mot Umeå City IBK.

Umeå City kunde inleda målskyttet i den första perioden när klockan hade tickat fram till 3.11. Målskytt var Peter Larsson som blev framspelad av Daniel Pettersson. Vid 16.15 kunde Umeå utöka sin ledning till 2-0. Även denna gång var det Peter Larsson som kunde skjuta in bollen på pass av Daniel Pettersson. Efter spelade 19.07 kunde Blue Fox reducera genom Anton Kallvik utan assist. 2-1 till Umeå City efter första perioden.

Efter 5.49 i den andra perioden drar Blue Fox på sig en utvisning. Klockan hinner bara gå 25 sekunder innan Umeå kan utöka sin ledning till 3-1 genom Daniel Pettersson på pass av Mattias Hedlund. Vid 17.45 kan Blue Fox reducera till 3-2 genom Petteri Toivola på pass av Jori Isomäki. Ställningen var 3-2 efter två perioder.

Efter spelade 2.33 i tredje perioden drar Blue Fox på sig en straff efter en tilltrasslad situation framför mål. Erik Forsgren från Umeå tar straffen och sätter den i mål, 4-2 till Umeå. Efter spelade 4.56 snurrar Blue Fox upp Umeås försvar och Tuomas Puutio kan göra 4-3 på pass av Jonathan Sjöblom. Vi spelade 10.45 drar Blue Fox på sig en tvåminuters utvisning. Den här gången tar det bara 10 sekunder för Umeå att utöka sin ledning. Målskytt Mattias Hedlund på pass av Mats Jonsson. Vid tiden 15.34 får Peter Larsson göra sitt tredje mål för kvällen, denna gång på pass av Mikael Zingmark.

Ställningen slutar 6-3 i en match som präglades av många utvisningar.