Herrarna avslutar hemma mot SBS Pori

Herrarna spelar på lördag sin sista seriematch för säsongen. För motståndet svarar SBS Pori som för tillfället ligger på en sjunde plats i tabellen.

Den stora frågan är om Johnny Ojala kommer att toppa poängbörsen efter lördagens match.
Foto: Glenn Hägg

SBS Pori hade före säsongen började som målsättning att göra FBT Pori sällskap i Salibandyliiga. Med en match kvar att spela och med en sjunde plats i tabellen med 18 inspelade poäng måste Björneborgarna nog anse att säsongen varit misslyckad. I de tre senaste matcherna dessutom samlat på sig idel förluster mot HIFK, Rangers och USB.

Bästa poängplockare i SBS Pori är Mikael Boelius som samlat på sig poängen 22 + 5 = 27. Följande är Miikka Läntinen med 19 + 3 = 22 och Timo Heinilä med 15 + 7 = 22. Övriga spelare värda att hålla ett extra öga på är försvaren Henri Mikkilä som stått för poängen 0 + 19 = 19 och den estniske landslagskaptenen Martin Sivakov. Det brukar också vara intressant att följa med SBS Poris hetlevrade tränare Ismo Läntinen som verkligen brukar leva sig in i matcherna. Såväl de egna spelarna som domarna brukar få ta del av hans temperament.

Blue Fox har inför sista matchen säkrat ledningen i maratontabellen till nästa säsong. Lovisa Tor som ligger två poäng före i maratontabellen har hittills den här säsongen samlat 21 poäng i jämförelse med Blue Fox som före den avslutande matchen samlat på sig 26 poäng. Oavsett hur det går i den sista matchen för Blue Fox och Lovisa så övertar Blue Fox ledningen i maratontabellen.

Två målsättningar finns kvar för Blue Fox. Den första är seger i publikligan i division 1. Blue Fox har för tillfället ett snitt på 309 åskådare per match i jämförelse med ledarna i publikligan OLS som har 312 åskådare per match. Den andra målsättningen är seger i poängligan för Johnny Ojala. Ojala ligger för tillfället på andra plats med poängen 25 + 33 = 58. Leder gör Juha Laitila från FoSu med poängen 27 + 33 = 60, men eftersom han bröt nyckelbenet i FoSu:s senaste match mot Vincemus så är hans säsong färdigspelad. Johnny Ojala har alltså fritt fram att överta ledningen eftersom ingen egentligen kan hota ledarduon bakifrån.

Markus Åbb tror att det kan bli en bra match på lördag eftersom båda lagen kan spela utan press. Blue Fox siktar naturligtvis på att vinna matchen, men om det finns möjlighet kommer man att matcha de yngre spelarna lite mera. Det ser vi fram emot och hoppas på många minuter för juniorerna.

Observera att matchen börjar kl. 17.00 på lördag.