Blue Fox gick på pumpen mot Ilves

Nu är det klart att Blue Fox inte kan nå ligakvalet längre. Herrarna förlorade på lördag kväll med 10-3 mot Ilves efter periodsiffrorna 4-0, 2-2, 4-1.

Markus Backlund öppnade målskyttet för Blue Fox i matchen mot Ilves.

Matchen fick ingen bra början för Blue Fox. Ilves kunde redan i första perioden dra ifrån till 4-0. Vid 5.26 öppnade Tomi Sarajärvi målskyttet för Ilves på pass av Janne Viitala och bara 22 sekunder senare kunde Tommi Merto utöka ledningen till 2-0 på pass av Miika Nieminen. Vid 11.52 kunde Antti Naskali på pass av Janne Viitala utöka Ilves ledning till 3-0. Strax före periodpausen, vid 19.46, kunde Miika Nieminen på passning av Vesa-Matti Takkinen pricka in 4-0.

Vid 23.56 drog Blue Fox på sig sin första utvisning för dagen och det utnyttjade Ilves genom att göra 5-0 vid 25.38. Målskytt Jaakko Jyrkkä på pass av Tomi Sarajärvi. Vid 31.07 kunde Blue Fox öppna målskyttet genom Markus Backlund på pass av Jori Isomäki. Vid 35.22 utökade Ilves ännu en gång sin ledning. 6-1 målet gjordes av Antti Naskali på pass av Janne Viitala. Vid 38.09 kunde Mikael reducera till 6-2 på pass av Ronnie Ludén. Vid 39.51 drog Blue Fox på sig sin tredje utvisning för kvällen.

Ilves fick inleda den tredje perioden i numerärt överläge och vid 41.32 kunde Rainer Palmroth skjuta in 7-2 på pass av Jaakko Jyrkkä. Vid 46.13 kunde Ilves pricka in det åttonde målet för kvällen genom Vesa-Matti Takkinen utan assist. Vid 52.20 kunde Kim Nyström reducera till 8-3 på pass av Matias Österberg. Vid 55.53 drog Blue Fox på sig en utvisning och det tog Ilves 58 sekunder att utnyttja den utvisningen. Eetu Pättiniemi sköt in 9-3 för Ilves på pass av Janne Viitala. Kvällens sista mål kom vid 59.01 och det signerades av Tommi Merto på pass av Miika Nieminen.

Blue Fox drog på sig fem tvåminuters utvisningar i jämförelse med Ilves som bara drog på sig en tvåminuters utvisning. Under dessa utvisningar prickade Ilves in tre mål. Ilves hade 40 skott på mål i jämförelse med Blue Fox som hade 25 skott på mål.

Det här var helt klart säsongens bottennotering för vår del säger Markus Åbb. Alla i laget måste se sig själva i spegeln efter den här matchen. Ingen nådde upp till sin normala standard.