MLTs inlånade ligaspelare avgjorde i Stjärnhallen

Blue Fox gjorde igen en bra match på trettondagen men i den sista perioden kunde MLTs ligaförstärkningar avgöra matchen. - Det känns surt och är tungt speciellt för våra unga spelare, säger Mikael Nyvall. Matchen slutade 3-6 i MLTs favör.

Simo Korpitie stod för 1+1 i matchen mot MLT.

Det var ett laddat Blue Fox som genast från matchens start visade att man skulle kämpa idag. Blue Fox var aktiva och täckte föredömligt de skott som kom. MLT hade mycket boll men tvingades spela mest runt på kanterna och Blue Fox kontrade. Efter drygt tre minuter av matchen vann första kedjan boll vid halva plan. Jack Nylunds provade med ett skott som räddades av MLTs målvakt Jukka Rahko men på returen slog Simo Korpitie in 1-0 på halvvolley. Mikael Nyvall utvisades ett par minuter efter detta men Blue Fox kämpade fint i numerärt underläge och de farligaste skotten gick förbi Mikael Enlunds mål. I mitten av perioden hade Blue Fox ett gyllene läge att fördubbla ledningen när Rahko först reflexräddade Mikael Nyvalls skott med handen och sedan gjorde en dykräddning till sidan då Mario Knutar sköt på returen.

Jack Nylund gjorde Blue Fox andra mål i matchen.

I den andra perioden var spelet mycket jämnt. Det var mest bollande runt och byte av vilket lag som hade bollen. Förutom under en tre minuters period där lagen turades om att göra mål. MLT kvitterade till 1-1 genom Matti Jyrkiäinen som slog in en förlupen boll efter att Mikko Santanen jobbat sig in i slottet. Blue Fox tog tillbaka ledningen då Jack Nylund snappade upp bollen framför MLTS mål, efter Simo Korpities skott, och kunde vända över till backhand och sätta 2-1 i måltaket. Minuten senare kvitterade MLT igen till 2-2 då Teemu Niemistö slog in en stolpretur efter Tuomas Prustis skott. Räddningarna i perioden var blyga tre för Slakke och en för Rahko.

Den tredje perioden började lika jämnt, trots att MLT gick ner på två kedjor och ligaspelarna Santanen, Karjanlahti och Repo spelade mer. Matchen svängde över till MLT när man lyckades utnyttja sitt numerära överläge då Jack Nylund satt utvisad för slag på klubba. Knappt halva perioden var spelad när Eemeli Karjanlahti slog in 2-3 på ett direktskott på Mikko Santanens fina diagonalpassning. Nu hamnar Blue Fox att jaga igen och det blir lite mer fram och tillbaka i spelet. Det passar de skickliga ligaspelarna och fem minuter senare gjorde Mikko Yli-Hakala 2-4 framspelad av Matti Jyrkiäinen. Och minuten efter det får Matti Jyrkiäinen slå in 2-5 i tom bur efter en fin framspelning av Juho Repo. Blue Fox tog genast time-out och spelade med 6-5. Det gav resultat nästan direkt när Anton Kallvik satte ett vackert skott i första krysset och reducerade till 3-5 på passning av Max Forsbacka. Men, men, med två minuter kvar vinner MLT bollen på mittplan och Eemeli Karjanlahti passar till Matti Jyrkiäinen som lättar in sitt hattrick i tomt mål, 3-6.

Anton Kallvik reducerade till 3-5, men närmare än så kom inte hemmalaget.

Tränare Mikael Nyvall är retad av att laget inte gjorde fler mål i första perioden: - En ledning med fler än ett mål skulle ge lugn till allt vi gör i matchen. Nu kunde deras spets, den inlånade femman från SPVs ligalag, avgöra matchen i den sista perioden, säger Nyvall. Blue Fox var med i matchen och lika bra som MLT i det mesta men det lag som gör fler mål vinner matchen. Det var jämnbra insatser av hela laget.

Sofia Hedman uppvaktades av Marko Löija och Michelle Björkholm från föreningens styrelse.

Inför matchen avtackades eldsjälen Sofia Hedman efter många, många års engagemang i föreningen som styrelsemedlem, juniorsektionsmedlem och lagledare. Hon fick nu sin första egna speltröja så vi väntar alla på Sofias första match som spelare, den rollen har hon inte haft ännu. Vi väntar på debuten i damer 2. Heja, heja Sofia och stort tack för ditt arbete.