Derby - nya tag, ny kamp

På lördag, 9.12 kl. 16.00, blir det hemmaderby för herrarna mot SB Vaasa. Det blir den sista matchen under kalenderåret 2023. Det formligen dallrar i luften av kampanda och beslutsamhet i hemmalaget inför derbyt, nu ska säsongens första seger bärgas. Tränare Mikael Nyvall säger; Det ser ok ut, vi kommer att ha tre bra femmor. Men tyvärr har några pojkar varit sjuka även denna vecka. Vi har haft otur med det hela säsongen. 

Tränare Nyvall säger att Blue Fox måste få mera trafik framför motståndarmålet.
Foto: Glenn Hägg

Blue Fox anfallsspel har varit mödosamt hela säsongen, motigheterna i målskyttet har påverkat resultatet i alla matcher. På hemmaplan är målsnittet 4 mål/match. Det behöver alldeles tydligt höjas för att segrarna ska komma. Det positiva är att juniorerna Mario Knutar och Max Forsbacka är de hetaste anfallarna vi har och nu behövs det att de lyckas i målskyttet match efter match samt att de rutinernade spelarna som kommit in i laget ger flankstöd. Vi vill se Anton Kallvik och Jhonny Fredriksson i målprotokollet igen. Fredriksson tyckte allt i anfallsväg gick dåligt senaste söndag men ser glatt fram emot lördagens derby.


Ska Anton Kallvik öppna målkranarna i matchen mot SB Vaasa?
Foto: Glenn Hägg 

- Det blir en annan match när vi möter Vaasas unga lag. Både Fredriksson och Kallvik vet ju vilken skön känsla det är att göra mål i ett derby mot Vaasa. Tränare Nyvall säger inför lördagens match: Vi måste framförallt bli bättre på att få trafik framför motståndarmålet, så att våra skott går in eller så vi kan slå in några returer. Vi har varit på tok för dåliga på det hittills. Vi ska dessutom vara ännu aktivare än i de senaste matcherna. 

 

Blue Fox skulle behöva ge sig själv chansen att starta matchens tredje period från överläge eller åtminstone likaläge. Hittills under säsongen har det endast hänt i en match, den mot MLT, och det var i den säsongens enda poäng spelats in. 


Max Forsbacka toppar poängbörsen i Blue Fox med 5+6=11 poäng.
Foto: Glenn Hägg 

SB Vaasa har inte fått samma flyt i årets säsong som man hade ifjol. På de fem senaste matcherna har man en seger och fyra uddamålsförluster. Målskyttet har i nte lyckats som ifjol och trots det har man ett snitt på 5,8 gjorda mål per match (mot Blue Fox 3,18 mål/match). Det är lagets nya förstärkning Eerotapio Sormunen, i Merikoski ifjol, som leder lagets interna poängbörs med 10+3=13. Han följs av Kim Sand, som ifjol spelade i division 2 men kom tillbaka, som har 2+9=11. Efter dem följer flera av de unga spelare som ledde laget ifjol men som inte har haft samma poängskörd i år, Anton Bystedt, Isak Laukkonen och Max West. Uddamålsförlusterna har säkert satt myror i huvudet på SB Vaasa och här gäller det för Blue Fox att hålla matchen jämn så länge som möjligt så att motståndarna blir oroliga för att det ska bli en uddamålsförlust igen och då kan hemmalaget slå till. 

 

Det finns alla chanser till en chansrik match i Stjärnhallen på lördag. Nu gäller det att vara effektivare i målskyttet än gästerna från Vasa. Sista chansen före jul att se herrarna live och stöda dem från läktaren. Innebandy är bäst på plats.