Ett blått hjärta har slutat slå

Innebandyföreningen Blue Fox har nåtts av ett sorgebesked. Den tidigare Blue Fox-spelaren Thomas ”Tomppi” Enkvist har avlidit. Enkvist gjorde mellan 2002 och 2013 sex säsonger med Blue Fox representationslag.

Thomas Enkvist, säsongen 2012-2013, som blev hans sista i Blue Fox.
Foto: Glenn Hägg

Vi har ringt upp Johnny Ojala för att få lite kommentarer om Tomppi.

- Jag och Tomppi växte upp tillsammans och umgicks i princip dagligen när vi var barn och upp till 17 års ålder. Jag är även fadder till Tomppis son.

- Jag och Tomppi spelade fotboll tillsammans i Jaro och innebandy i Jeppis Penguins.


Jeppis Penguins har vunnit stadsserien i Jakobstad. Thomas Enkvist längst till höger med Johnny Ojala närmast sig.
Foto: Jakobstads Tidning

Jeppis Penguins var ett lag i stadsserien i Jakobstad som bestod av unga duktiga spelare. I laguppställningen hittar man namn som Thomas Enkvist, Johnny Ojala och Patrik Högstedt som alla spelat med Blue Fox samt Fredrik Svanbäck och Robert Kaitfors som spelat med Jaros representationslag.

- Jag minns speciellt när vi med Jeppis Penguins som 16-åringar vann stadsserien i Jakobstad. I finalen mötte vi Kovjoki Blue Fox och det var stort för oss att vinna mot ett ligalag.


Thomas Enkvist i en match mot ÅIF.
Foto: Glenn Hägg 

Hur minns du Tomppi?

- Jag minns honom som en spelare som aldrig gav upp och som alltid gav järnet. Han var aldrig den mest tekniska spelaren eller den mest begåvade, men han gav aldrig upp.

- Jag minns att när vi som 15-åringar spelade fotboll i Jaro, så sökte Tomppi alltid upp den största spelaren i motståndarlaget och glidtacklade honom. En sån spelare var Tomppi, han ville komma under skinnet på motståndarna.

- Tomppi var en spelare som man vill ha på eget lag, men en spelare som man inte vill möta.

Våra tankar går till Thomas familj och anhöriga. Tomppi vi saknar dig! 💙


Thomas Enkvist har gjort mål i en match mot FoSu.
Foto: Glenn Hägg