Målsnål match med herrarna på söndag?

På söndag 3.12 kl. 15.00 möter herrarna PTU hemma i Stjärnhallen. Blue Fox jagar ännu sin första seger för säsongen och att få upp ketchupflaskan i målgörandet riktigt ordentligt. Första advent är väl en passande dag för första segern får vi tro. 

Vi hoppas få se hemmalaget fira mål på söndag.
Foto: Arkiv/Glenn Hägg

Blue Fox har bättrat på sitt spel i match för match men ännu inte fått till någon fullträff i sextio minuter. Speciellt på hemmaplan har segern funnits inom räckhåll varje match. Målskyttet behöver boostas för med ett medeltal på 3,3 gjorda mål per match är det svårt att vinna i innebandy. Glädjande är det att de yngre spelarna är de som tar för sig i målgörandet. Max Forsbacka och Mario Knutar är lagets bästa målskyttar hittills med 5 mål var. De skuggas av Jack Nylund på 4 mål och trion Casper Nyvall, Simo Korpitie samt Christoffer Lassander på 3 mål var. Hoppas de unga fortsätter sätta in mål i en ännu bättre takt. Herrarna har haft mycket sjukdomar inom laget i vinter och fått byta kedjor nästan till varenda match. Även inför denna söndag är läget osäkert, åtminstone Aki Allonen är i spelskick igen. Två lillajulsklappar bjuder herrarna på också. Förra säsongens lagkapten Jhonny "Reevin" Fredriksson har gjort ett kontrakt på två matcher med Blue Fox och ingår i matchtruppen på söndag. Gamle ärkeräven i målet Mikael "Slakke" Enlund spelar även han i söndagens match. Det är fina nyheter för laget. På tisdag kväll säger tränare Mikael Nyvall följande: - Vi har idag 15 spelare borta från träningen. EN del är sjuka och en del vilar som en försiktighetsåtgärd inför matchen. Jag tror att vi får ihop till tre fulla femmor på söndag. 


Jhonny Fredriksson har gjort kontrakt för två matcher med Blue Fox.
Foto: Arkiv/Glenn Hägg 

Motståndarna PTU från Björneborg hittar vi tredjesist i tabellen. Men då har laget spelat endast sju matcher i serien hittills. PTU är det målsnålaste laget i båda ändorna av planen. Laget har gjort 27 mål (medeltal 3,8 mål/match) och släppt in 34 mål. Minst av alla i båda kategorierna. Även PTU har haft en ganska smal trupp i matcherna, endast i en del matcher har man haft tre fulla femmor. Inom laget finns det en hel del rutin eftersom stommen av spelarna har spelat med Karhut i både ligan och division 1 tidigare. Tidigare ungdomsstjärnan Tuomas Huhtala är lagets bästa poängplockare hittills med 6+5=11 poäng. Tvåa är Janne Kuusiluoto med 5+1=6 på endast två spelade matcher. Som sista utpost har laget rutinerade Rasmus Österman och han är en av förklaringarna till att laget släppt in så få mål när hans räddningsprocent är fina 79,63%. Det är bara sex spelare i laget som varit med i alla sju matcher denna säsong. Det gör det väldigt svårt att gissa viket lag PTU ställer på benen i Stjärnhallen på söndag. 


Mikael "Slakke" Enlund är tillbaka mellan stolparna.
Foto: Arkiv/Glenn Hägg

Statistiken tyder på en målsnål match på söndag eller kan hemmalaget med publikens fina stöd öppna ketchupflaskan och ösa in tvåsiffrigt med mål ? Det ser vi bäst på plats, välkommen på match!