Fortsatt motigt för herrlaget

Helgens matcher mot Uleåborgsmotstånd gav noll poäng för herrarna. - På lördagen spelade vi dåligt och på söndagen gjorde vi igen för lite mål, konstaterar tränare Mikael Nyvall. På lördag blev det förlust med 3-9 mot Dynamo och på söndag med 4-6 mot Merikoski.

Simo Korpitie gjorde mål för hemmalaget.

I söndagens match i Stjärnhallen kände lagen på varandra i den första perioden. Merikoski fick två chanser i numerärt överläge. Under den andra kunde planens bästa spelare, Merikoskis lagkapten, Ville Kanniainen ta ett steg in från högra sidan och sätta ett dragskott förbi en täckande Christoffer Lassander och upp i målvakten Andreas Granholms första kryss. Till 0-1 målet passade Santeri Kaarre.

Anton Kallvik i kamp med Merikaartos kapten Ville Kanniainen, som prisbelönades i matchen.

I den andra perioden blev det mera fart och lite mera Hawaji över spelet. Blue Fox gör en riktigt bra period där alla tre femmor har bra tempo i spelet och kan skapa chanser i nästan varje byte. Det är ändå Merikoskis Antti Vuorna som kan göra 0-2 redan vid 21.59. Genast i bytet efter är det hemmalagets spelande tränare Mikael Nyvall som får smälla in reduceringen till 1-2 på en utsökt passning av unge Kim Östman. En och en halv minut efter det får Merikoski ett inslag från vänstersidan och Blue Fox missar lite med täckningen så Tuomas Siira får skjuta rätt fritt och bollen går i mål, passningen eller putten gavs av Arttu Äijälä. Blue Fox jobbar på och nu är det andra kedjan som efter några snabba passningar vid mittplan sätter upp ett läge för Simo Korpitie som drar in ett fint skott under ribban och ställningen är 2-3. Passningspoäng till Kevin Björkström. Nu är vi bra på gång och vid tiden 34.01 utvisas Merikoskis Tuomas Siira. När lite över en och halv minut av det numerära överläget spelats får Blue Fox till ett snabbt passningsspel som gör att Jack Nylund kan komma in bakifrån målet och med en snabb passning hitta en framstörtande Christoffer Lassander som drar in kvitteringen till 3-3 framför näsan på Merikoskis målvakt Kristian Karhula. En minut efter detta utvisas Merikoskis Santeri Kaarre och hela publiken vädrar ett ledningsmål för hemmalaget. I slutet av utvisningen vinner Merikoski dock bollen och kan spela sig fram i banan, Henri Mäenpää kan passa till Roope Korhonen bakom Blue Fox mål och han lyckas på något konstigt vis få intråcklat bollen vid den första stolpen och Blue Fox hamnar igen i underläge till den sista perioden med 3-4.

Här var det ännu glada miner hos spelande tränare Mikael Nyvall, efter att han gjort sitt första mål för säsongen, assisterad av Kim Östman.

- Det är tungt och det tär på laget när vi får sådana här mål emot oss. Vi kämpar och gör det bra men får för dålig utdelning på våra chanser, säger Nyvall.

I den andra minuten av sista perioden tappar en Blue Fox back bollen vid sargen i egen zon och Kalle Riihiaho kan utöka Merikoskis ledning till 3-5. Vid 48.21 får Blue Fox chansen i numerärt överläge igen och det tar bara 30 sekunder innan bollen ligger i mål. Max Forsbacka skjuter ett lågt direktskott som räddas men returen slår Mario Knutar distinkt in i mål, 4-5. Mitt i perioden blir Mikael Nyvall utvisad när hans klubba oturligt nog tar i huvudet på en Merikoski spelare när denne böjer sig ner för att nå bollen. Merikoski kan utnyttja sitt läge genom en repris av målet från första perioden. Santeri Kaarre delar bollen ut till högerkanten och Ville Kanniainen tar ett steg in i banan och skjuter bollen högt förbi både back och målvakt. Resultatet 4-6 står sig sedan matchen till slut trots att Blue Fox spelar med 6 spelare mot 5 de två sista minuterna, men bollen går för långsamt mellan spelarna i det läget och inga direkta toppchanser skapas.

Blue Fox gör en bra och energisk match där alla tre femmor skapar chanser framåt. Men fyra mål räcker väldigt sällan för att vinna matcher i Suomisarja. Som Nyvall säger är det tungt för laget när man inte kan få den första vinsten för säsongen och det börjar tära på psyket. Nu har laget en tre veckors period på sig för att göra bra träningar och gå in i december med målet att ge en eller flera julklappar till sig själv i form av segrar.