Inga poäng från helgens matcher

Herrarna fick inga poäng med sig från Uleåborg på lördagen när man föll med 6-12 mot Dynamo. Inte heller söndagens hemmamatch mot ett ungt Classic United gav någon poäng när man förlorade med 5-7.

Lagkapten Fredriksson stod för fyra mål i lördagens match, men på söndag skadade han sig.

Blue Fox inledde lördagens bortamatch med fart och Simon Björktröm hade gjort mål två gånger om när endast 4.20 var spelat. Båda gångerna framspelad av Jack Nylund. Tyvärr höll det inte i sig länge för när klockan stannade på 10.09 ledde Dynamo matchen med 5-2. Målskyttar för dem var Tuukka Tahkola, Onni Linnanmäki x 2, Aatos Lahtinen och Anssi Kankainen. Tränare Markus Åbb valde att ta time-out och endast en halv minut efter det blev Dynamos Vertti Rantala utvisad 2+2 minuter för farligt spel. Dynamo var dock det första laget som gjorde mål under dessa minuter när Valtteri Grönberg gjorde 6-2 i numerärt underläge. Sedan kom herrarna igång med sitt numerära överläge: Jhonny Fredriksson reducerade till både 6-3 och 6-4, passningar av Simon Björkström och Jack Nylund. Sedan tog Anssi Kankainen en ny utvisning vid 16.50 och herrarna behövde endast sju sekunder innan Jhonny Fredriksson satte sitt hattrick och Jack Nylund fick sin fjärde passningspoäng för kvällen. Så med ställningen 6-5 till Dynamo efter första perioden kunde vi ännu hoppas på en spännande kväll. Men tråkigt nog var det ett rörligt Dynamo som förde resten av matchen. Åbb konstaterade efter matchen att Blue Fox spelade ett för dåligt försvarsspel hela matchen och kom därför inte riktigt in i den och kunde inte hota om segern. Dynamo vann den andra perioden med 3-1. Jhonny Fredriksson gjorde sitt fjärde mål på passning av Aki Allonen. Och Dynamo vann den sista perioden med 3-0, där Fredriksson hann missa en straff,  och slutresultatet blev då 12-6. En välförtjänt seger för Uleåborgslaget.

Simon Björkström antecknades för 2+1 både på lördag och söndag.

På söndag eftermiddag steg Blue Fox in i Stjärnhallen lite vingklippta när Jack Nylund hade däckats av förkylning och inte kunde spela. När sedan Jhonny Fredriksson fick en smäll på vaden och den svällde upp redan i sitt tredje byte, var han också borta resten av matchen. Blue Fox kunde igen ta ledningen genom Simon Björkström efter 12.57, för assisten stod William Sundelin. Classic United var det piggare laget hela perioden men en storspelande Rasmus Korkea-Aho i hemmamålet gjorde flera riktigt fina räddningar. Classic United kvitterade efter 15.16 genom Onni Keskinen.

I den andra perioden slet Simon Björkström, igen, föredömligt och kunde sedan passa bollen till Jonathan Eklund som i tomt mål kunde slå in 2-1 till Blue Fox. Efter det visade de hala pojkarna i Classic United upp ett snabbt passningsspel som gav både 2-2, 2-3 och 2-4 innan den andra perioden var slut.

Jack Nylund var framspelarkung med 0+4 på lördag, men saknades på grund av förkylning på söndag.

Direkt i den tredje periodens första minut kunde ännu Sami Silvan i Classic United avsluta en bra passningskombination och göra 2-5 innan Blue Fox var med i matchen igen. Blue Fox flyttade nu upp sin press men den var inte riktigt bra synkroniserad. Det gjorde att de skickliga spelarna i Classic United kunde hålla undan ganska obehindrat. Men när det blev närkamper vann Blue Fox dem oftast och så skedde vid en brytning vid halva plan och sedan kunde Arvid Nybäck spela in i slottet till Max Forsbacka som satte ett lågt skott stenhårt i nät, 3-5. Mikael Kiukkonen kunde vid tiden 52.34 öka Classic Uniteds ledning till 3-6. Direkt i bytet efter det kunde Blue Fox reducera genom Jonathan Eklund i en mycket tilltrasslad situation där alla trodde att William Sundelin redan gjort mål och slutat spela. Domarna slog dock ut med händerna och Jonathan Eklund var den som uppfattade att bollen låg lös mitt framför Classic Uniteds mål och han skyfflade bara in den. Nu hade herrarna en bra press mot motståndarmålet och Simon Björkström tryckte skickligt in ännu en reducering till 5-6 på ren vilja. Blue Fox tog ut målvakten direkt i bytet efter men det rasslade nästan omedelbart i egen ända när Rasmus Haapaniemi kunde fastställa slutresultat till 5-7 i tom bur. Blue Fox pressade på slutet men de klara chanserna lyste med sin frånvaro.

Jonathan Eklund hade 1+1 i söndagens match.

Herrarna kunde inte riktigt kompensera för att man saknade sina två ordinarie centrar. - Det var ett för stort tapp för oss när två så ledande spelare (Fredriksson och Nylund) inte kunde spela. Vi tog bort Fredriksson helt och hållet för att inte riskera en värre skada inför kvalspelet, sade Åbb efter matchen.

Nu återstår en match i grundserien och den spelas inkommande lördag 11.3 kl. 18.00 i Karleby mot Nibacos. Efter den matchen vet vi vem som blir Blue Fox motståndare i kvalets första omgång.