Derby de la Österbotten

Inkommande fredag 10.2 kl. 19.00 kommer SB Vaasa på besök till Stjärnhallen för att utmana herrarna om tre seriepoäng. Tre seriepoäng som Blue Fox behöver för att hålla liv i chansen att inte behöva kvala för sin serieplats i Suomisarja nästa säsong. - Vi har ett bra spel, vi måste bara kunna hålla i det i 60 minuter, säger David Krokvik. 

Nu vill vi se mera skott av Max Forsbacka (på bild) och Casper Nyvall.
Foto: Glenn Hägg

 

Blue Fox förlorade senaste helg sina två hemmamatcher och det har man inte råd med på fredag. Laget behöver kunna spela lika  bra försvarsspel som i lördags mot SB Vaasa, speciellt som SB Vaasa är ett seriens målfarligaste lag. Blue Fox har i dagens läge inga skador så alla spelare i den nuvarande truppen ska vara tillgängliga. Max Forsbacka, som fått mera speltid efter jul, och Casper Nyvall får gärna skjuta ännu mer så att vi kan få fler mål från herrarna. De har båda ett bra skott och de mer rutinerade spelarna i laget behöver hjälp av fler som gör mål i matcherna. Jhonny Fredriksson (19 poäng) och William Sundelin (17 poäng) leder lagets poängbörs och alla hoppas vi på att William igen hittar målet mot SB Vaasa liksom i höstens match. 


William Sundelin är tvåa i den interna poängbörsen. 
Foto: Glenn Hägg

SB Vaasas unga lag har spelat bra efter julpausen och vunnit fyra av sina sex matcher. I det jämna mittskiktet är man nu på fjärde plats i serien. Lagets anfallsspel leds framförallt av Anton Bystedt som med 24+8=32 poäng varit inblandad i vart fjärde mål SB Vaasa gjort. SB Vaasa har ännu fem spelare: Rasmus Mäkinen, Ilari Partanen, Tomi Luhta, Jesse Kuivamäki och Max West, som gjort 20 poäng eller fler i serien. 


Vi behöver game-savers av Sampert på fredag.
Foto: Glenn Hägg 

Nu får Blue Fox ta blåstället på, försvara som ett lag, Sampert gör någon game-saver och så kontrar man in många mål medan vi alla jublar i publiken. Innebandy är bäst på plats, kom på fredagsgodis till Stjärnhallen!