Dubbla hemmamatcher - och insatserna bara stiger

Blue Fox herrar har inkommande helg dubbla hemmamatcher. Efter den härliga derbysegern i den senaste hemmamatchen behöver trenden hålla i sig. Blue Fox har för tillfället en bit till säkrat kontrakt och behöver seger i båda matcherna denna helg. - Vi har fem hemmamatcher kvar och det är en av våra styrkor i slutspurten, säger tränare Markus Åbb.

Aki Allonen avslutar säsongen med Blue Fox.
Foto: Glenn Hägg

 

Blue Fox herrar har åtta matcher kvar i serien och för tillfället elva poäng upp till lagen ovanför kvalstrecket. Herrarna har spelat 2-3 matcher färre än de två närmaste lagen och det gör att de behöver troligen vinna sex av de matcher som är kvar för att ha en möjlighet att undvika kvalspel. Det är nu också klart att sex spelare från Jeppis FBC fortsätter säsongen med Blue Fox. Det är målvakterna Richard Sampert och Rasmus Korkea-Aho, backarna Jonathan Eklund, Aki Allonen och Robin Lantela samt anfallaren Simon Björkström. Viktiga pojkar som spelat in sig på Suomisarja-nivå. - Vi har delat klokt mellan lagen. Båda lagen behöver sina spelare och vi har nu en trupp på knappa 15 spelare, på samma gång som vi hoppas få med spelare från SPVs a-juniorer till helgens matcher, säger Åbb.

Helgens två motståndare är i olika ändar av tabellen. På lördag kommer topplaget Merikoski SBT från Uleåborg på besök, och de har en fast plats om den ena kvalplatsen till Inssi-Divari. På söndag kommer KRP Akatemia från Tammerfors och de ligger på kvalplats nedåt tillsammans med Blue Fox. 


Vi hoppas få se många mål i helgens matcher.
Foto: Glenn Hägg 

Merikoski är seriens målgladaste lag och de har fyra spelare bland de tio bästa i poängbörsen. Etta i hela serien är rutinerade Niko Shnoro som gjort nästan tre mål per match i snitt, 36 stycken hittills, och har sammanlagt 44 poäng på 13 matcher. Niilo Klytseroff är trea i poängbörsen med 36 poäng, Santeri Kaarre är sexa med 31 poäng och Ville Kanniainen är nionde med 29 poäng. Merikoski har två förluster i årets serie och resten är vinster. Efter jul har man spelat tre matcher och vunnit alla. Laget ångar på och gör i snitt 9,5 mål framåt per match. Så det blir säkert många mål i lördagens match. Laget spelar en snabb innebandy med mycket passningar och rörelse. 

 

Blue Fox behöver spela på topp och utan perioder i matchen när motståndarna för lätt kan göra mål. Det hände tyvärr även i den senaste matchen mot Konnat för en vecka sedan. Truppen är nu spikad och David Krokvik är tillbaka och spelar med laget alla matcher som är kvar. Lagets anfallsspel har varit piggare och effektivare efter jul och nu behöver studsarna också dra hemåt. - Vi måste sätta våra chanser med högre procent än hittills denna säsong, säger Åbb. Lagkapten Jhonny Fredriksson är poängbäst hittills med 19 poäng, följd av William Sundelin på 16 poäng och Jack Nylund med 14 poäng. Nu hoppas vi hårt på att de yngre ska ha krutet ännu torrare i slutskedet av säsongen, Casper Nyvall och Adrian Lillas får gärna trippla årets målskörd ännu under säsongen.


Lagkapten Jhonny Fredriksson toppas poängbörsen i Blue Fox.
Foto: Glenn Hägg 

Söndagens motståndare KRP Akatemia har så gott samma utgångsläge som Blue Fox. De kommer med sitt unga lag och spelar en teknisk innebandy med många passningar, tror Åbb. Spelartruppen ser ofta olika ut mellan matcherna för laget eftersom många spelare dubblerar med spel i juniorserierna. Laget har släppt in nästan nio mål per match i medeltal medan deras starkaste poängplockare Elias Partanen har gjort 20 poäng på 10 matcher.  

 

De senaste matcherna har Blue Fox spel blivit bättre och bättre enligt Åbb och det behövs när vårens viktiga matcher börjar redan nu. - Nu ska det hålla ihop i sextio minuter i matcherna så ska vi genom många hemmasegrar klättra upp i tabellen. Våra närmaste konkurrenter i tabellen möter vi ännu hemma och klara seriejumbon ISB på bortaplan. Nu behöver vi mycket folk på läktaren som stöder oss, räknar Åbb upp som positiva saker i detta läge.

 

Båda matcherna börjar klassiskt kl. 16.00 i Stjärnhallen och nu vill vi ha en fortsättning på den stämning som vaskades fram vid den senaste hemmamatchen. Kom med, upplev farten, spänningen och målen, så hejar vi fram laget till två segrar denna helg. Innebandy är bäst på plats !