Förlust i derbyt

Nibacos tog hem derbyt i Stjärnhallen på lördag med 8-4. Blue Fox gick upp i en 2-0 ledning direkt i början men Nibacos kom ikapp och förbi. Poängen åkte iväg till Karleby trots Blue Fox fina kämpainsats.

William Sundelin har precis gjort 2-0 för Blue Fox. Jonathan Eklund och Jhonny Fredriksson firar tillsammans med honom.

Blue Fox fick en drömstart på matchen när Adrian Lillas pangade in 1-0 redan efter 36 sekunders spel på pass av Aki Allonen. William Sundelin ökade på till 2-0 med ett lurigt avslut mellan Nibacos målvakt Jari Koski-Vähäläs ben som avslutning på Jonathan Eklunds starka upplöpning längs med vänsterkanten vid tiden 6.36. Tyvärr höll inte ledningen mer än två minuter när Nibacos visade upp ett mycket fint och rörligt spel som resulterade i att Eemeli Seppänen (Jesse Lintala), vid 7.17, och Timo Salo (Tuomas Määttälä), vid 8.33, fick skottläge mitt i slottet som de utnyttjade. Efter detta kunde Blue Fox ändra lite i sitt försvarsspel som förhindrade att Nibacos kom till skottlägen i slottet. I slutet av den jämna perioden blir Blue Fox Casper Nyvall utvisad två minuter. Nibacos behövde endast 12 sekunder i numerärt överläge innan Jaani Nissilä (Arttu Harju), igen från slottet, kunde pricka in 2-3 då endast 14 sekunder återstod av period 1.

Simon Björkström kvitterade till 3-3 i andra perioden.

I den andra perioden kunde Blue Fox i början kontra in 3-3 genom Simon Björkström, som frispelades av Jhonny Fredsriksson efter en brytning vid halva plan. Simon slog in sin egen retur när Koski-Vähälä räddade det första skottet. I övrigt förde Nibacos spelet hela tiden i den andra perioden men Blue Fox stod emot och Richard Sampert i målet var säker. Spelövertaget betalade sig under periodens fyra sista minuter när Blue Fox femmor hade sjunkit lägre och lägre under periodens gång. Då kunde Jaani Nissilä (Jukka Keskisipilä) och Vili Ylikorpi (Eemeli Seppänen)  göra varsitt mål med direktskott på en diagonalpassning när försvaret inte riktigt hann med att täcka. Nibacos gick upp i en 3-5 ledning när andra perioden var slut tack vare dessa mål.

Casper Nyvall reducerar till 4-7.

I den tredje perioden pressade Blue Fox aktivare och chanserna jämnade ut sig. - Pojkarna gjorde en riktigt bra kämpainsats idag. Vi försökte att göra av med så lite energi som möjligt i de två första perioderna för att kunna pressa i sista perioden, säger tränare Markus Åbb. - Vi hade endast 10 utespelare eftersom Jeppis också hade match och de spelare som skulle komma från SPV var sjuka eller skadade. Målskyttet i den tredje perioden inledde dock Nibacos. Jesse Lintala (Vili Ylikorpi) gjorde både 3-6 vid 48.44. Sedan blev Jonathan Eklund utvisad två minuter vid 49.35 när han kom alldeles för sent in i en situation vid sargen. Nibacos effektiva numerära överläge behövde endast sex sekunder denna gång innan Jesse Lintala (Vili Ylikorpi) satte bollen vackert upp i första krysset. Mitt i perioden kunde Jack Nylund dribbla sig förbi två Nibacos-spelare innan han spelade fram Casper Nyvall som säkert reducerade till 4-7. Matchens sista mål gjordes av Nibacos Tommi Tilus, när Blue Fox inte fick bort bollen framför eget mål. Blue Fox fick ännu chansen att snygga till siffrorna när Nibacos Jori Heikkilä blev utvisad vid 54.47. Men trots att Blue Fox hade bollen i två minuter gav det ingen utdelning.

Anton Kallvik höll sig denna gång bakom bänken.

Nibacos var lite bättre idag, säger Markus Åbb. - Simon Björkström gör en bra och energisk match, så bästa spelare-priset gick till rätt spelare idag, avslutar Åbb.

En förkyld Anton Kallvik från Nibacos, som tyvärr inte kunde spela i matchen, tyckte att Nibacos startade matchen segt, men att de spelade upp sig vartefter och vann välförtjänt.

Blue Fox herrarna har ännu två seriematcher före jul. Båda matcherna är mot motståndare som är i ungefär samma läge i tabellen, så två vinster vore mycket välkommet. Den första spelas om en och halv vecka på torsdag kväll den 1.12 i Seinäjoki. Där möter vi MLT. Höstsidans sista match är hemma mot nykomlingen Dynamo från Uleåborg söndag 18.12.