Vem öppnar segerkontot för säsongen?

Fredagskvällens underhållning i Stjärnhallen står Blue Fox och ISBs herrar för och matchen börjar kl. 19.00. Båda lagen har förlorat alla sina matcher hittills i serien och jagar nu en seger. Nu gäller det att vi stöder laget och blir den sjätte utespelaren.

Adrian Lillas är igen tillgänglig för alla matcher.
Foto: Glenn Hägg

Blue Fox herrar har inlett säsongen med tre raka förluster och nu ska det vändas på trenden. Senaste veckas hemmamatch mot Konnat blev för svår efter att bortalaget gått upp i en 5-0-ledning efter första perioden. Blue Fox behöver få proppen ur med målskyttet, ett medeltal på två gjorda mål per match ger inte segrar i dagens läge. Hittills är lagkapten Jhonny Fredriksson poängbäst i laget med 2+1=3 och det betyder att han har varit inblandad i hälften av lagets mål. Laguppställningen lever för tillfället enligt tränare Markus Åbb. - Fredriksson och Sundelin var både hemma med feber när laget tränade på tisdagskvällen men de kommer att vara i spelskick på fredag. Vi får med fem pojkar från SPV till denna match. Adrian Lillas är nu också tillgänglig varje match och träning, säger Åbb. 

 

ISB har spelat fyra matcher i serien hittills och förlorat dem alla. Speciellt deras försvarsspel har läckt då de har släppt in nästan 14 mål per match i medeltal. ISB har använt tre olika målvakter i sina matcher och i varje match bytt målvakt under matchens gång. Framåt har laget gjort betydligt fler mål än Blue Fox hittills med 17 fullträffar. Lagets bästa poängplockare är Jesse Pelto-Piri och Timo Rahkola med 3+2=5 för båda två. 

 

Det blir en kamp om åtråvärda poäng för båda lagen på fredag. Hemmalaget behöver nu flera spelare som stiger fram och sätter några baljor var, så att en hemmaseger kan bärgas. Bästa sättet att ge våra unga pojkar en skjuts mot seger är att vara på plats och ge dem sitt stöd #blått hjärta. Matchen kan också följas via tulospalvelu, https://salibandy.fi/tulospalvelu/ottelut/285064/live