Starkt Konnat tog poängen i Stjärnhallen

Fredagskvällens match i Stjärnhallen avgjordes tidigt av bortalaget Konnat. På mindre än två minuter i den första perioden gjorde man fyra mål och efter det var det aldrig fråga om vem som skulle vinna matchen. Konnats segersiffror blev till sist 11-3.

Jack Nylund var bäst i hemmalaget.

Matchen började med att lagen kände på varandra och man skapade varsin bra chans. Ville-Martti Laine kom ensam igenom med Rasmus Korkea-Aho som följde med dragningen och räddade. I bytet efter dribblade Jack Nylund av två motståndare och smekte fram en passning till Simon Björkström, men tyvärr misslyckades skottet denna gång. Från och med detta tog sedan det för kvällen betydligt starkare bortalaget hand om matchen. Konnat vann de flesta duellerna och var starkare i spelet framför båda målen. Vid tiden 6.48 kom Ville-Martti Laine igen ensam igenom och nu sprätte han upp bollen i det högra krysset, 1-0. I bytet efter det kunde Konnat bygga upp ett anfall på vänsterkanten därifrån Lauri Lehtimäki gav en liten passning snett bakåt inåt i plan och Jiri Tervo sköt ett direktskott i mål, 2-0. På tekningen som följde målet försökte Arvid Nybäck stöta framåt från sin backplats men hamnade istället på efterkälken mot eget mål och var tvungen att ta en utvisning för slag på klubba. Konnats första numerära överläge höll på i 21 sekunder innan Tuomas Saikkonens direktskott från högersidan satt i Blue Fox mål, 3-0 till Konnat. I bytet efter det målet kunde sedan Ville Yli-Juuti mitt framför Korkea-Aho styra in 4-0 på en hård passning från hörnet av Hannu Palomäki, vid tiden 8.31. På mindre än två minuter hade Konnat gått upp i en 4-0 ledning och Markus Åbb tog timeout för Blue Fox samt tog ut Rasmus Korkea-Aho och satte in Andreas Granholm i målet. Spelet jämnade ut sig en del efter dessa hektiska minuter och vid tiden 17.13 utvisas Konnats Tuomas Saikkonen två minuter för knuff i ryggen på Viktor Lund. Blue Fox spelar bra i numerärt överläge men uppoffrande täckande och en välspelande Topias Laitala i Konnats mål samt stolpen gör att det inte blir någon utdelning. Istället visar Konnats Teemu Kangasniemi stor vilja i periodens sista sekunder när han med kraft vinner bollen bakom Blue Fox mål och trampar runt via hörnet och genom två Blue Fox spelare innan han med ett snyggt skott gör 5-0 då klockan står på 19.53.

Kapten Jhonny Fredriksson gjorde mål i numerärt överläge.

Tränare Markus Åbb går ner på två kedjor i den andra perioden för att få bättre rytm i spelet. Konnat fortsätter att vara effektiva och deras försvarsspel är bra, Blue Fox skapar inga direkt heta chanser. 6-0 till Konnat kommer vid tiden 24.53 genom Markus Kähtävä. Vid tiden 27.42 blir Blue Fox Severi Räty utvisad två minuter och nu spelar Blue Fox riktigt bra i numerärt underläge och täcker bort alla Konnats skott. Vid tiden 32.57 visar igen Jiri Tervo upp sitt fina skott och Konnats ledning utökas till 7-0. När klockan står på 34.10 utvisas sedan Konnats Jyri Ala-Piirto för hög klubba. Blue Fox får nu utdelning på sitt numerära överläge när Simon Björkström trär in en fin passning i målområdet som Jhonny Fredriksson snyggt styr in i bortre burgaveln. Uppiggade av detta gör Blue Fox mål även i nästa byte när pigge Jack Nylund får söka sin passning två gånger och hittar då Teemu Lakso som sätter Blue Fox andra mål på ett distinkt direktskott. En ljuvlig halvminut för Blue Fox i matchen. Jyri Ala-Piirto tar i slutet av perioden ännu lite revansch när han med ett välplacerat skott gör Konnats åttonde mål i matchen.

SPV-femman firar Teemu Laksos mål.

I den tredje perioden spelar Blue Fox igen med tre fulla femmor och nu satsar laget på att pressa uppifrån. På detta sätt vill man hålla fart i matchen så att Konnat inte bara kan bolla runt hela perioden. En del luckor uppstår i pressen och Konnat passar på att göra periodens tre första mål genom Tuomas Saikkonen, Jyri Ala-Piirto och Taavi Rantala. Vid tiden 55.20 ger Blue Fox presspel resultat när ungdomskedjan vinner tillbaka bollen i anfallszon och Casper Nyvall får läge att visa sitt fina skott från bästa sektorn och då sitter bollen otagbart uppe i nättaket. Det blir matchens sista mål och slutresultatet blir då 3-11. Konnat hade ett jämnt och bra lag denna kväll där alla tre kedjor gjorde mål. Målvakten Topias Laitala var några klasser bättre än Blue Fox målvakter denna kväll och backparet Oula Keski-Hynnilä - Jonnas Huhtamäki spelade stora minuter med stor pondus.

Casper Nyvall gjorde Blue Fox tredje och sista mål i matchen.

Tränare Markus Åbb var besviken efter matchen. - Vi får arbeta så jättemycket för varje mål vi får medan motståndarna var effektiva och fick sina mål för lätt. Det var männen som vann ikväll mot vårt unga lag, säger han.

Jack Nylund var piggast i Blue Fox och han visade upp sin fina teknik och kunde hålla i bollen även i anfallszon.

Nu blir det att ladda med bra träningar för att nästa fredag, 7.10, svänga på resultatet när ISB kommer till Stjärnhallen.