Förlust mot KRP i seriepremiären för herrarna

Det blev förlust i herrarnas första match i Suomisarja denna säsong med 3-5 mot KRP Akatemia. Tränare Markus Åbb är nöjd med pojkarnas match men grämer sig lite att deras fina insats inte gav någon poäng.

Jack Nylund gjorde mål i numerärt överläge och förde upp laget till en 2-1 ledning.

Blue Fox kom till spel med en liten men naggande god trupp på lördagen. Förkylningsvågen som gått genom laget de senaste veckorna hade tagit Arvid Nybäck på fredag kväll så med till Tammerfors var 11 utespelare och två målvakter. Bland dem var det sju som aldrig spelat i Suomisarja tidigare. - Jag är mycket nöjd med pojkarna, speciellt Robin Lantela som fick spela back för första gången gjorde en riktigt stark insats. De andra juniorerna, Casper Nyvall, Max Forsbacka och Jon Sundberg, vill jag också nämna. Alla som gjorde sin första match i Suomisarja visade att de är redo att spela på den här nivån, säger Åbb.

Blue Fox började matchen riktigt bra och skapade de flesta och bästa chanserna i den första perioden. Åbb anser att med bättre målskytte borde laget ha lett matchen med tre mål efter första perioden. Dock var ställningen 1-1 efter den första perioden efter att Patrik Kutilainen, på Jarno Laukkanens pass, gjort 1-0 till KRP vid tiden 9.10. När matchuret visade 14.50 visade Jonathan Eklund att han kan göra mål även i Suomisarja på pass av William Sundelin.

Den andra perioden hann bara bli drygt två minuter gammal innan Taylor Walsh i KRP blev utvisad. Blue Fox första numerära överläge för säsongen resulterade direkt när Jack Nylund kunde föra upp laget i en 2-1 ledning vid tiden 24.21. Assisten stod Jhonny Fredriksson för. Vid tiden 32.20 fick Blue Fox chansen i numerärt överläge igen när Juho Kaukonen utvisades. Tyvärr blev det ingen utdelning denna gång. Istället kunde Patrik Kutilainen kvittera matchen till 2-2 assisterad av  Jarno Laukkanen  vid tiden 35.22. - Jag märkte att det började tynga i benen för pojkarna redan i slutet av andra perioden, säger Åbb.

Jhonny Fredriksson var poängbäst i Blue Fox med sina 1+1.

I början av den tredje perioden kom William Sundelin ensam igenom men KRPs målvakt Roni Lähteenmäki räddade och bollen for bakom KRPs mål, i kampsituationen bakom målet anser sedan domarna att Sundelin slår på klubba så hårt att det är värt en två minuters utvisning för honom. Blue Fox spelar ett riktigt bra boxplay säger Åbb, men han anser att det tog så mycket på krafterna att det märktes sedan i slutet av matchen när den avgjordes. Jhonny Fredriksson kan föra upp Blue Fox i en 3-2 ledning när klockan står på 49.07. Det står sig till tiden 56.12 när KRP tar timeout och efter den tar de genast bort sin målvakt och spelar 6-5. Det ger resultat för dem redan efter 36 sekunder när Elias Partanen kan kvittera till 3-3 på pass av Matt Smith. När matchen går in på sina två sista minuter kan Joel Niemi göra det som visar sig bli vinnarmålet i matchen när han ger KRP ledningen med 4-3. Blue Fox tar genast timeout och drar bort den mycket välspelande Andreas Granholm ur målet för att spela 6-5. Tyvärr denna gång så slutar det med att Eemil Viitala kan göra 5-3 i tomt mål när tio sekunder återstår av matchen.

Markus Åbb tyckte det var synd att man blev utan poäng.

- Det är lite surt att vi inte får en poäng med oss efter pojkarnas fina kämpainsats, tycker Åbb. - Vi spelade bra hela matchen och skapade chanser genom hela matchen trots att vi tröttnade. När vi hade tillräcklig intensitet i vårt spel var det obekvämt för KRP och vi fick chanser. När vi var tröttare fick KRP mera utrymme och då spelade de ett vackert spel, säger Åbb.

En bra insats av laget där framförallt juniorerna och de som spelade sin första match i Suomisarja visade framfötterna. Roligt att Jonathan Eklund som är en poängmaskin i division 2 direkt får igång poängproduktionen i Suomisarja också. Lagkapten Jhonny Fredriksson var poängbäst i laget med 1+1. Nu tar laget nya tag och med en bredare trupp får man utmana seriefavoriten Nibacos i Karleby nästa fredag 23.9.